Ana SayfaGüncel‘2 değil 7 silahlı eğitim kampı var’ iddiası: ABC Gazetesi illeri sıraladı, bazı fotoğraflar yayınladı

‘2 değil 7 silahlı eğitim kampı var’ iddiası: ABC Gazetesi illeri sıraladı, bazı fotoğraflar yayınladı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin farklı kentlerinde silahlı eğitim kampları olduğu iddiasına ilişkin bir haber yayınlayan ABC Gazetesi, söylendiği gibi 2 değil 7 kamp olduğunu, İstanbul’daki kampın Kemerburgaz’da yer aldığını öne sürerek bazı fotoğraf ve belgeler paylaştı.

696 sayılı son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ‘darbe girişimi ve sonrasındaki terör olaylarına müdahale eden sivillere yargı dokunulmazlığı verilmesi’ne dönük tartışmalar devam ederken, bazı kentlerde silahlı eğitim kampları olduğu iddiası gündeme gelmişti.

‘Cezasızlık’ getiren KHK öncesinde de kamuoyunun gündemine gelse de söz konusu iddiayı son kez dillendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmuştu.

Akşener, eski Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları tarafından 2012’de kurulan, kendini ‘askeri danışmanlık şirketi’ olarak takdim eden SADAT’a işaret ederek, Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları olduğunu öne sürmüştü.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise Akşener’in iddialarını da tekrarlayarak, “Sadece Konya ve Tokat’ta değil, ülkenin belirli yerlerinde kamplar kuruluyor” demişti.

HÖH de gündemde

SADAT’ın yanı sıra gözlerin çevrildiği bir başka yer ise “AKP’nin silahlı milisi” olarak nitelenen Halk Özel Harekatı (HÖH) olmuştu.

HÖH’ün faaliyetleri, bireysel silahlanmaya gittiği ve AKP’nin talimatıyla hareket ettiği iddiasına kuruluşun genel başkanı Fatih Kaya’nın yanıtı ise “AKP’nin milis gücü değiliz” olmuştu.

ABC Gazetesi: 2 değil 7 kamp var, İstanbul’daki kamp Kemerburgaz’da

Silahlı eğitim kampları ve silahlandırma konuları hala gündemdeki yerini korurken, ABC Gazetesi iddialara ilişkin bir haber yayınladı.

ABC yasadışı silahlı eğitim kamplarını belgeledi: Yedi kamptan biri de İstanbul’da!” başlıklı haberde, silahlı kamplara ait olduğu belirtilen kimi fotoğraf ve belgeler yer alıyor.

Haberde, söylendiği gibi kampların sadece Konya ve Tokat’ta olmadığı, 7 ilde bulunduğu öne sürülüyor. O iller ise şöyle sıralanıyor: Tokat, Konya, Düzce, Kocaeli, Kayseri, İstanbul ve Orta Karadeniz’de bir il.

ABC’nin haberinde, İstanbul’daki silahlı eğitim kampının Kumburgaz ilçesinde bulunduğu, burada haftada bir gün eğitim verildiği, ancak yerleşik bir düzenin kurulmadığı bilgilerine yer veriliyor.

Yapılanma ‘karışık’

Söz konusu kampların Sakaryalı ‘eğitmeni’nin şimdiye kadar 400’ün üzerinde ‘milis’ eğittiği iddiasına yer verilen haberde, kampların yapılanmasına dair bazı bilgiler de paylaşılıyor.

“SADAT işaret edilse de kampların yapılanması daha karmaşık” denilen haberde 1970’li yıllarda kısa adı Ak-Genç olan İslamcı Akıncı Gençler Derneği’ne işaret ediliyor.

ABC’de yayınlanan ve İstanbul’daki silahlı eğitim kampından olduğu ileri sürülen fotoğraflarda ise üstünde ‘Türk’ yazan kurt simgeli bayrakların, HEPAR kurucusu eski asker Osman Pamukoğlu’nun “Savaş Sanatı” isimli kitabı da görülüyor.


Akşener, SADAT’ı işaret etti: Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz

Prof. Neşe Özgen: Son KHK infazı da haklılaştırdı, ülkenin tamamı 6-7 Eylül sathında yaşıyor

‘Hukuksuzluktan barbarlığa’: KHK ile ‘cezasızlık’ düzenlemesine siyasetçiler, hukukçular ve tarihçiler ne diyor?




Önceki Haber
Trump, İran ile nükleer anlaşmayı 'son kez' uzatmaya karar verdi
Sonraki Haber
Bir inşaat işçisi 'geçinemediği için' TBMM yakınında bedenini ateşe verdi