Ana SayfaGüncel2018’in ilk Bakanlar Kurulu bugün: Gündemde neler var?

2018’in ilk Bakanlar Kurulu bugün: Gündemde neler var?

HABER MERKEZİ – Yeni yılda ilk kez toplanacak Bakanlar Kurulu’nda OHAL’in uzatılıp uzatılmayacağına yönelik kararın ele alınması beklenirken, Mor Beyin uygulaması ile ByLock kullandığı tespit edilen kamu çalışanlarının görevlerine iadelerine ilişkin KHK konusu masaya yatırılacak.

Yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı bugün Ankara’da yapılacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kurul’un gündemi ise belli oldu.

Edinilen bilgiye göre toplantının ilk gündemi Olağanüstü Hal’in (OHAL) 3 ay süreyle uzatılıp uzatılması kararı.

Ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Hakan Fidan’ın da hazır bulunacağı toplantıda sınırdaki ve Irak ile Suriye’deki gelişmeler masaya yatırılacak. Toplantıda Ocak ayı içerisinde Soçi’de yapılacak Türkiye, İran ve Rusya toplantıları ve Astana süreci de değerlendirilecek.

Yeni KHK gündemde

Pazartesi günü toplanacak olan Kurul gündemindeki diğer başlıklar ise ABD’de eski Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davaya ve olası yeni bir Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) ilişkin.

ABD’deki davada jürinin aldığı karar ve sonrasında Türkiye’nin izleyeceği yol haritasının değerlendirileceği Kurul’da, Mor Beyin uygulaması ile ByLock kullandığı tespit edilen ve bir kısmı tahliye olan isimlerin görevlerine iadelerine olanak sağlayacak KHK konusu da tartışılacak.

Öte yandan 9 Ocak’ta mesaiye başlayacak Meclis’in çalışmaları, ekonomi, Avrupa Birliği konuları da yine kurulun gündemindeki konu başlıkları arasında.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Doğa yürüyüşüne çıkan 5 kişi Uludağ’da mahsur kaldı
Sonraki Haber
'Siyah' protestonun yaşandığı Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu