Ana SayfaEkoloji45 kilometre olacağı belirtilen ‘Kanal İstanbul’un güzergahı açıklandı

45 kilometre olacağı belirtilen ‘Kanal İstanbul’un güzergahı açıklandı

HABER MERKEZİ – ‘Çılgın proje’ olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi’nin güzergahının Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorunda yaklaşık 45 kilometre olacağı açıklandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında açıklanan Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin detayları paylaştığı bir basın toplantısı düzenledi.

Kamuoyunda ‘çılgın proje’ olarak adlandırılan projenin güzergahının Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorunda olacağı açıklandı.

Bakan Arslan, güzergahın yaklaşık 45 kilometre olduğunu da söyledi.

Projenin detaylarını da açıklayan Arslan, “Kanal güzergahı boyunca tek bir yer altı sularının bulunmadığı tespit edildi” iddiasında bulundu.

Arslan, kanalın olumsuz etkisinin olmayacağını öne sürdü.

Güzergaha ilişkin açıklamalarında ise Bakan Arslan, şunları söyledi:

Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergah olarak seçilmiştir. Küçükçekmece gölünden girecek, Sazlıdere barajının oradan Karadeniz’e çıkmış olacak. Güzergah yaklaşık 45 kilometredir.

Bitirdiğimiz 125 kilometrenin dışında Avrupa tarafında Kınalı’dan Tem’e bağlıyoruz, Anadolu Yakası’nda Akyazı’ya bağlıyoruz. Yine Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçip, hızlı tren hattında olacak. En güneyde de D100 Karayolu güzergahı olacak. Marmara tarafındaki 3 tane geçişi Marmaray’da olduğu gibi batırma tüple Küçükçekmece Gölü’nün altından geçirmeyi hedefliyoruz. Kanal İstanbul’dan kaynaklı yarma yaptığımızdan viyadük gerektiren geçişler olmayacak.

Arslan, son olarak “Bu sene içinde yap işlet devret modeli ile karma bir model ile ihale sürecini bitirip, kazma vurmayı hedefliyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump: Irkçı biri değilim
Sonraki Haber
BİR SERGİ | 'Hümeyra'nın kadınları'