Ana SayfaGüncel78 yaşındaki tutuklu Sise Bingöl’ün durumu ağırlaşıyor: ‘Artık o dört duvara dayanması çok zor’

78 yaşındaki tutuklu Sise Bingöl’ün durumu ağırlaşıyor: ‘Artık o dört duvara dayanması çok zor’

HABER MERKEZİ – Muş’tan ailesine haber verilmeden Tarsus Cezaevi’ne sevk edilen 78 yaşındaki Sise Bingöl’ün durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Kalp, akciğer hastalığının yanı sıra dişleri de kırılan Bingöl’e koğuştaki arkadaşları bakıyor. Aile ise “Artık o dört duvara dayanması çok zor. Lütfen herkes bu çığlığımızı duysun” diyerek kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıyor.

Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen 78 yaşındaki Sise Bingöl’ün sağlığı her geçen gün kötüye gidiyor.

4 Ekim’de birçok tutukluyla birlikte ailesine haber verilmeden Tarsus Cezaevi’ne sevk edilen Bingöl, tedavi için Ankara’ya ring aracıyla gitmeyi reddettiği için götürülmüyor.

‘En son dişleri de parçalanmış’

Tarsus’a sevk edildiği günden bu yana annesinin sağlık sorunlarının ağırlaştığını ifade eden kızı Hasbike Kanmaz, yaşananlara tepki gösterdi.

En son Çarşamba günü annesiyle telefon görüşmesi yapan Kanmaz, annesinin birçok hastalıkla mücadele ettiğini söyledi:

“Dört duvar arasında 78 yaşındaki bir kadın ne kadar iyi olabilir ki? Annemle Çarşamba günü telefonla görüştük. Sağlığı her geçen gün bozuluyor. Sesi zar zor çıkıyordu, sürekli orada yaşadığı sıkıntılardan söz etti. Yaşı çok ilerlediği için annemin orada ne kadar dayanabileceğini bilmiyoruz. Annemin dişleri takmaydı. Son aradığında üst dişleri parçalanmış. Yemeği dahi zor yuttuğunu söyledi. Doktora gitmiş ‘Seni ancak Ankara’ya gönderebiliriz’ demişler. Annem de ‘gitmem’ demiş. Annemin gitmemesinin nedeni Muş’tan Tarsus’a götürülürken 3 gün boyunca ring aracında tutulmasıydı. Annem yine ring aracıyla götürüleceği için Ankara’ya gitmeyi reddetmiş.

“Anneme cezaevindeki kadınlar bakıyor. Zaten doktor dişlerini muayyene ettiğinde ancak Ankara’da tedavi olabileceğini söylemiş. Annem hastalıkları için doktora gidince ilaç verip gönderiyorlar. Annem çok duygusaldır, benimle telefonda konuştuğunda, ‘Çok öksürdüğüm için ne ben yatıyorum ne de koğuştaki arkadaşlarımı yatırıyorum. Onlar da benim yüzümden yatamıyorlar. Gece yarısı uyanıp ilaç veriyorlar, ıhlamur kaynatıyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum, bu hastalıklarım yüzünden onları rahatsız ediyorum. Hepsi benimle ayrı ayrı ilgileniyor, onlar sayesinde ayakta durabiliyorum’ dedi.

“Bunları duyduktan sonra iyice içim parçalandı. Elimiz kolumuz bağlı bir şekilde onun yaşadıklarını dinliyoruz. Şu an sağlık sorunlarından dolayı İstanbul’dayım; ama 1 Şubat’taki açık görüşte muhakkak annemin ziyaretine gideceğim. Onu çok merak ediyoruz. Ne zaman arasa kardeşimle oturup ağlıyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Şu an tek dileğim annemin eve gelmesi.”

Aileden duyarlılık çağrısı

Annesinin daha önceden kalp ve akciğerinden de rahatsız olduğunu, en son dişlerinin de kırıldığını dile getiren Kanmaz, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Kanmaz, “Artık o dört duvara dayanması çok zor. Lütfen herkes bu çığlığımızı duysun” dedi.




Önceki Haber
Türcülük heteroseksizmle nasıl işbirliği yapıyor?
Sonraki Haber
Akit duyurdu: 'Pantolon giyen kadınlar cehennemlik' diyen Şenocak hutbelerine devam edecek