Ana SayfaGüncelABD heyeti Ankara’da: Gündem Afrin

ABD heyeti Ankara’da: Gündem Afrin

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki ABD’li heyet Ankara’ya geldi. Heyetin Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’yla yapacağı görüşmelerde temel gündemin Afrin olacağı belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen’in de aralarında olduğu ABD’li yetkililer, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’yla görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya geldi.

CNN Türk’ün geçtiği habere göre ABD’li heyetin yapacağı görüşmelerde “Suriye ve adli iş birliği” gibi konuların ele alınması bekleniyor fakat temel gündemin Afrin olacağı tahmin ediliyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Adrian Rankine Galloway de Savunma Bakanlığı yetkililerinin “Afrin’deki durum dahil birçok ortak güvenlik konularını görüşmek üzere” ABD heyetiyle birlikte Ankara’da olduklarını açıklamıştı.

Tillerson “Kaygılıyız” demişti

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı askeri operasyonun ardından yaptığı açıklamada operasyondan dolayı “kaygılı” olduklarını söylemiş ve “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını gidermek için birlikte neler yapılabileceğini görmek istediklerini” belirtmişti.