Ana SayfaEkonomiAçlık sınırı, yeni asgari ücretin üzerinde

Açlık sınırı, yeni asgari ücretin üzerinde

HABER MERKEZİ – 4 kişilik bir aile için “yoksulluk sınırı” 5 bin 262 TL’ye yükselirken, dört kişilik bir ailenin yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcamasını ifade eden “açlık sınırı” yeni asgari ücretin üzerinde yer aldı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan “açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının” Ocak ayı sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre, Aralık’ta dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcamasını ifade eden “açlık sınırı”, bin 615 TL olarak kaydedildi.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarına denk gelen “yoksulluk sınırı” ise 5 bin 262 TL’ye yükseldi.

2017’nin Aralık ayında açlık sınırı bin 608 lira, yoksulluk sınırı ise 5 bin 238 lira olarak açıklanmıştı.

Ekmeğin gramajı düştü, fiyatı değişmedi

Tek bir kişinin yaşama maliyetinin bin 989 lira olarak hesaplandığı Aralık ayında, ekmekte gramajın azaltılmasına rağmen fiyatta değişim gözlemlenmediği belirtildi.

Ayrıca Araştırmaya göre, ocak ayında süt, yoğurt, peynir grubundaki bütün ürünlerde artış görüldü.

Previous post
Cemevi'ne nefret mektubu: Alevileri 'Müslüman olarak ölmeye' davet eden mektup Meclis'in gündeminde
Next post
Suriye, Türkiye'nin Afrin'e operasyonu için 'işgal' dedi: Hava savunma sistemlerimiz hazır