Ana SayfaGüncelAdalet Bakanlığı’ndan AYM’ye Deniz Yücel yanıtı

Adalet Bakanlığı’ndan AYM’ye Deniz Yücel yanıtı

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanlığı tutuklu gazeteci Deniz Yücel’in durumuna ilişkin AYM’ye görüş bildirdi. Bakanlığın bu bilgilendirmede Yücel’e yöneltilen suçlamaları tekrarladığı belirtildi.

Deniz Yücel, 14 Şubat 2017 tarihinde kendi rızasıyla ifade vermek için gittiği emniyette gözaltına alınmış, 27 Şubat’ta da “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

10 ayı aşkın süredir Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve hakkındaki iddianame henüz tamamlanmayan Yücel’in avukatları müvekkillerinin serbest bırakılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Adalet Bakanlığı, Yücel’in durumuna ilişkin AYM’ye görüş bildirdi.

Bakanlığı bu bilgilendirmede Yücel’e yönelik suçlamalar ve tutukluluk gerekçesi yinelendiği belirtildi.

Bakanlık ayrıca Yücel’in “silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı” ve “halkı nefret ve düşmanlığa teşvik ettiği” yönünde şüpheler bulunduğu belirtilerek, bunun somut kanıtları olduğunu iddia etti.

Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’nın görüşüne yanıt vermeleri için Yücel’in avukatlarına iki hafta süre tanıdı.

Avukatların da görüş bildirmelerinin ardından Anayasa Mahkemesi’nin Yücel’in tutukluluğunun devam etmesi veya serbest bırakılarak tutuksuz yargılanması konusunda karar vermesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Yücel’le ilgili son yaptığı açıklamada “İddianamenin hazırlanmamış olması beni de mutlu etmiyor” demiş ancak Yücel hakkındaki suçlamaların ise “çok ciddi” olduğunu söylemişti.




Önceki Haber
Kuzey Suriye seçimlerinin üçüncü aşaması ertelendi
Sonraki Haber
Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar görevden uzaklaştırıldı