Ana SayfaDünyaAfrin’e giden Robert Fisk, gördüklerini yazdı: Gerçek kurbanlar mülteciler, bebekler, kadınlar ve çocuklar

Afrin’e giden Robert Fisk, gördüklerini yazdı: Gerçek kurbanlar mülteciler, bebekler, kadınlar ve çocuklar

HABER MERKEZİ – Afrin’e giren deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, Independent’daki izleniminde Türkiye’nin saldırılarında sivillerin hedef alındığını yazdı. Afrin Hastanesi’ne şu ana kadar 34 sivilin cenazesinin ve yaralanan 49 sivilin getirildiğini kaydeden Fisk, yazısında yaralı sivillerin hikayelerine yer verdi.

Türkiye’nin 20 Ocak’ta Afrin’e operasyon başlatmasıyla birlikte sivil ölümleri gündeme gelse de hükümet yetkilileri bunu reddediyor.

Ancak kentteki yerel kaynaklar ile Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) gibi uluslararası kuruluşlar Afrin’de sivillerin hedef alındığını doğruluyor.

Son olarak kente giderek orada gördüklerini ve izlenimlerini kaleme alan Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Independent’ın deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk de Türkiye’nin saldırılarında sivillerin hedef alındığını yazdı.

Haber-analizinde sivil ölüm ve yaralanmaları üzerinde duran Fisk, “Afrin’in içinde, Türkiye’nin kuzey Suriye işgalinin gerçek kurbanları ortaya çıkarıldı: Mülteciler, bebekler, kadınlar ve çocuklar” başlıklı yazısında, Afrin hastanesinde tanık olduğu görüntüleri aktardı.

Hastaneye şu ana kadar 34 sivilin cenazesinin ve yaralanan 49 sivilin getirildiğini kaydeden Fisk, yaralanan sivillerin hikayelerine yer verdi ve hastanedeki görüntülerin kendisine nereden tanıdık geldiğini sorarak şöyle dedi:

Afrin Hastanesi’nin koğuşlarında gezinirken ‘Bunca şeyi daha önce nerede duymuştum?’ diye düşündüm. Bu, İsrail’in güney Lübnan’daki ‘terörist’lere yönelik her hava saldırısının, eski Yugoslavya’da ‘Sırp güçleri’ne yönelik her hava saldırısının, 1991 ve 2003 yıllarında Irak ‘güçlerine’ ve devamında Afganistan’a, geçtiğimiz sene ise Musul’a yönelik her ABD saldırısının bir tekrarı değil miydi? Hepsi ’nokta’ operasyonuydu (hepsi, ‘sivil zayiat’ vermemek adına kesin bir isabetlilik ile gerçekleştirilmişti) ve arkasında onlarca, yüzlerce veya binlerce ölü ve yaralının sedyesini bırakmıştı. Hava saldırılarımız (İsrail, NATO, ABD, Türkiye) yalanlarla ve kurbanlarla birbirinden besleniyor.


Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
9. gün: Türkiye'nin Afrin'e operasyonu sürüyor
Sonraki Haber
Kadıköy'de bir kız çocuğuna saldırıp serbest kalmıştı: Yeniden gözaltına alınan saldırgan tutuklandı