Ana SayfaGüncelAfrin’e operasyon hazırlığı içinde olan hükümete uyarı: Telafisi zor kopuşlara neden olur

Afrin’e operasyon hazırlığı içinde olan hükümete uyarı: Telafisi zor kopuşlara neden olur

HABER MERKEZİ – DTK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Her an başlayabilir” dediği Afrin’e yönelik askeri müdahale için ‘uyarı’da bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir kez daha Afrin’e operasyon yapılacağını “Hazırlıklarımız tamamlanmıştır, harekat her an başlayabilir” sözleriyle duyururken, Demokratik Toplum Kogresi’nden (DTK) olası operasyona karşı ‘uyarı’ niteliğinde bir açıklama geldi.

Afrin’e ilişkin açıklamalardan duyulan ‘kaygının’ dillendirildiği açıklamada, bu kaygının nedenini şöyle izah edildi:

“Böylesi bir askeri müdahale ve işgal girişimi, Türkiye’yi tam bir bataklığın içerisine sokarak tüm halklarımızı büyük bir istikrarsızlığın, huzursuzluğun, belirsizliğin ve büyük çatışmaların içerisine çekerek, karanlıklar girdabında nefessiz kalmasına ve geleceğinin karartılmasına neden olacaktır.”

DTK, operasyona gerekçe olarak sunulan “Türkiye’nin güvenliğinin tehdit altında olduğu” söylemi ile Erdoğan’ın açıklamalarının ise ‘tamamen propaganda ve ajitasyon’ amaçlı olduğunu savundu:

“Bugüne kadar PYD, YPG ve DSG’den doğru yapılan gerek kurumsal, gerekse de yetkililerinin yaptıkları hiçbir açıklamada Türkiye için tehdit oluşturacak bir açıklama veya değerlendirmeye uluslararası toplum tanık olmadı. Aksine, Rojava’da Kürt halkının bir statü sahibi olmasının ve Demokratik Suriye Federasyonu’nun gerçekleşmesinin, Türkiye’nin demokrasisi ve Kürt sorununun adil ve barışçıl yöntemlerle çözümü için  kolaylaştırıcı, aynı zamanda da güvenliğini pekiştirici bir rol ve etki yapacağı aşikardır. Sorun, AKP hükümetinin ve devletinin, Kürt halkının varlığına ve kazanımlarına karşı yaşadığı tahammülsüzlük ve yüzyıllık inkar ve imha siyasetinin zihinlerindeki güncelliğini korumasıdır.”

Afrin’e yönelik operasyonun Türkiye’nin birliği ve bütünlüğüne zarar vereceğinin vurgulandığı DTK açıklamasında, “Telafisi zor büyük siyasal ve toplumsal sorun ve kopuşlara neden olacaktır” denildi.

Türkiye’nin demokratik güçleri ve toplumsal kesimlerinin olası bir müdahale karşısında sessiz kalmayacağının belirtildiği açıklamada, Kobani’deki tutum hatırlatıldı ve şunlar kaydedildi:

“Aynen IŞİD saldırıları ve işgaline karşı Kobani’de gerçekleşen direnişi sahiplendiği gibi bir kez daha tam bir Kobani direniş ruhuyla Afrin halkını ve direnişini de sahiplenecek ve işgal girişimini boşa çıkartacaktır. Çünkü Afrin Kobani’dir, Afrin bütün bir Kürdistan’dır.

“Çok iyi bilinmektedir ki Afrin’e yapılacak olası bir saldırı, Kürt halkının öz varlığına ve tüm kazanımlarına karşı yapılmış olacaktır. Kürt halkı ve onun tüm dostları bu konuda son derece güçlü hafızasıyla bu savaş politikalarına karşı mücadele edecek engin bilince ve tecrübeye de sahiptirler. Bu nedenle AKP Hükümeti’ni Türkiye’yi büyük bir bataklığın içerisine sokacak  girişimlerden kaçınmaya; halklarımızın, demokratik bir ülkede eşit ve kardeşçe yaşamları ve Türkiye’nin demokratik geleceğini partisel çıkar ve beklentilere kurban etmemeye çağırıyoruz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Britanya'dan Türkiye'ye seyahat uyarısı
Sonraki Haber
Demirtaş'ın Ankara'da görülecek dava duruşmalarına katılacağı açıklandı