Ana SayfaToplumsal CinsiyetAkit duyurdu: ‘Pantolon giyen kadınlar cehennemlik’ diyen Şenocak hutbelerine devam edecek

Akit duyurdu: ‘Pantolon giyen kadınlar cehennemlik’ diyen Şenocak hutbelerine devam edecek

HABER MERKEZİ – Kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadelerde bulunarak ‘kadınların pantolon giyip kaşlarını aldırdığı ve üniversiteye gittiği için cehenneme gideceğini’ söyleyen ilahiyatçı İhsan Şenocak, tepkiler üzerine açığa alındığı görevine üç ay sonra iade edildi.

Kot pantolon giyen kadınları ‘cehennemlik’ ilan ettiği, kadınların kaşlarını aldırmasının ve üniversiteye gitmesinin de ‘büyük günah’ olduğunu söylediği  için gelen tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alınan ilahiyatçı İhsan Şenocak, üç ay sonra görevine iade edildi.

Şenocak’ın işe iadesini Yeni Akit gazetesi, “Yanlıştan dönüldü!” başlığıyla duyurdu.

Ne demişti? 

İhsan Şenocak medyaya yansıyan hutbesinde, “Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin?” diye sormuş ve şunları söylemişti:

“18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah’ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ’ye, Boğaziçi’ne gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak… Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme.”

Şenocak, oyunculara da hakaret ettiği yorumunda, anfi ve film setlerinde kadınların ‘soyulduğunu’  ileri sürerek, “500 koyunu dağ başında ateşe atan çobana sen koyunun hesabını soruyorsun da oğlunu kızını torununu film setlerine, sokaklarına üniversite salonlarına amfilerine soyup da atan dedelerden babalardan cehenneme atılan yavruların hesabını Allah sormayacak mı?” demişti.


İlahiyatçı Şenocak’dan cinsiyetçi sözler: ‘Pantolon giyen ve üniversiteye giden kadınlar cehennemlik’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
78 yaşındaki tutuklu Sise Bingöl’ün durumu ağırlaşıyor: 'Artık o dört duvara dayanması çok zor'
Sonraki Haber
Taliban üstlendi: Afganistan'da patlayıcı yüklü ambulansla düzenlenen saldırıda en az 95 kişi yaşamını yitirdi