Ana SayfaGüncelAKP: MHP ile ‘ittifak komisyonu’ kuracağız

AKP: MHP ile ‘ittifak komisyonu’ kuracağız

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MHP ile oluşturulması planlanan seçim ittifakı için 3’er kişiden oluşan bir komisyon kuracaklarını açıkladı.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin genel merkezinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı kahvaltılı toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Dün gerçekleşen Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesine değinen Ünal, Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki parti arasında yapılacak ittifaka ilişkin bir komisyon kuracaklarını söyledi.

İttifakı bir ‘milli mutabakat’ meselesi olarak gördüklerini kaydeden Ünal, şunları söyledi:

Sayın Devlet Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler büyük bir milli mutabakatın ilk adımı mesabesindedir. Önümüzdeki süreçte oluşturulacak olan komisyonlar aracılığıyla bu mesele teknik olarak çalıştırılacaktır. AK Parti uyum yasaları çerçevesinde ittifak konusunu çalışmaktadır. Başlangıç olarak AK Parti ve MHP’nin bu çalışmayı sürdürmek için 3’er kişiden oluşacak bir komisyon kurulması düşünülmektedir.

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli, medyanın Ankara temsilcileriyle düzenlediği toplantıda ‘siyasette ittifak’ konusuna dair açıklamalarda bulunmuş, şartlarını sıralamıştı.

 

MHP lideri, seçim barajını eleştirdiği konuşmasında, “Partilerin siyasi kimliği ortadan kalkmadan, seçim haklarını kaybetmeden ittifak olmalı” demişti.

Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını da belirten MHP lideri, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yenikapı ruhu ile Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakanlık verilerine göre 624 çocuk annesi ile birlikte cezaevinde kalıyor
Sonraki Haber
‘Çadır devleti değiliz’ diyen Erdoğan: MİT Müsteşarı’na ‘ifadeye gitmeyeceksin’ dedim