Ana SayfaGüncelAKPM’de konuşan HDP’li vekil: Erdoğan seçim kampanyasına Afrin işgaliyle başladı

AKPM’de konuşan HDP’li vekil: Erdoğan seçim kampanyasına Afrin işgaliyle başladı

HABER MERKEZİ – Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde konuşan HDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hişyar Özsoy, Türkiye’nin Arfin’e yönelik operasyonunu “işgal girişimi” olarak nitelendirdi ve bunun “başkanlık kampanyasının parçası olduğunu” savundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM) yaptığı konuşmada Afrin’e yönelik operasyonu gündemine aldı.

Türkiye’de artan insan hakları ihlallerine, baskılara, tutuklama ve gözaltılara işaret eden Özsoy, son iki yıldır “terörle mücadele” adı altında on binlerce insanın cezaevlerine konulduğunu söyledi.

Hükümetin “terörle mücadele” söyleminin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Özsoy, “Türkiye’de ve Suriye’de terörle mücadele yok. Terörle mücadele kisvesi altında Türk Hükümeti bir halka, Kürt halkına karşı savaş yürütüyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Kürtler Ortadoğu’nun yerli bir halkıdır ve Ortadoğu’da yaşanan bu çılgın siyasi kargaşa, kaos ve şiddetin ortasında kendilerine özerk siyasi bir yaşam biçimi oluşturmaya çalışıyorlar.

“Aslında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat kendisi Suriye’de bir başka Kuzey Irak oluşumunu önlemek için Türkiye’nin elinden geleni yapacağını defalarca söyledi. Bu da, ‘Suriye’de Kürtlerin özerk öz-yönetimine izin vermeyeceğiz’ demek oluyor.

“Mesele budur ve bunun terörle mücadele ile bir ilgisi yoktur. Çünkü eğer terörle mücadele ile ilgili olsaydı, o zaman Türkiye’nin argümanlarını destekleyenlere şunu sorardım: Eğer bir yıl içerisinde 70 binden fazla insanı terörizm suçlamasıyla cezaevine gönderebiliyorsanız problem vatandaşlarınızda değil, ülkeniz ve hükümetinizdedir.”

Konuşmasının devamında seçimlere işaret eden HDP’li Özsoy, “Maalesef, Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık seçimleri için seçim kampanyasına Afrin’i işgal ederek başladı. Argümanın özü budur” değerlendirmesinde bulundu.