Ana SayfaGüncelAlmanya basını: Erdoğan AB’nin zirvesi ile görüşecek, amaç ilişkileri yumuşatmak

Almanya basını: Erdoğan AB’nin zirvesi ile görüşecek, amaç ilişkileri yumuşatmak

HABER MERKEZİ – Almanya basınına göre AB ile Türkiye, ilişkileri yeniden düzeltme yolunda hazırlıklar yapıyor. Bu kapsamda Erdoğan’ın, Mart ayında AB temsilcileri ile bir araya geleceği belirtiliyor.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında ilişkileri yumuşatmaya yönelik yeni adımlar atıldığı belirtiliyor.

Almanya basınına göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kapsamda, Mart ayında AB temsilcileri ile bir araya gelecek.

Die Welt gazetesinin Brüksel’deki diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, Mart ayındaki buluşmada AB’nin, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ve AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan’ın başbakanı Boyko Borissov tarafından temsil edileceği aktarılıyor. Zirvenin Sofya’da mı Brüksel’de mi yapılacağı ise net değil.

Neler görüşülecek?

Diplomatik çevrelerden sızan haberlere göre zirvede tarafları ayıran unsurlar gibi ortak çıkarlar da ele alınacak.

AB’nin terörizm ile mücadele, göç politikası, enerji ve Erasmus programı çerçevesindeki öğrenci değiş tokuşu konularında Türkiye ile işbirliği yapabileceği belirtiliyor.

Mültecilere yardım projesi çerçevesinde Türkiye’ye yeniden üç milyar Euro’luk destek taahhüdünde bulunulmasının da ihtimal dâhilinde olduğu sızan bilgilerden.

Önemli konular raftan indirilmeyecek

Konuya aşina diplomatlardan alınan bilgilere göre Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, Türkiye vatandaşlarına vize muafiyeti tanınması ve tam üyelik müzakerelerinde yeni başlıkların açılması bu yıl da söz konusu olmayacak.


Bu haber DW Türkçe’den derlendi.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
4 ilde ESP ve SGDF operasyonu: 5 kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Lenin fotoğrafına disiplin cezası: 'Erdoğan'ı assaydın bu tarz sorunlarla karşılaşmazdın'