Ana SayfaDünyaAlmanya Sol Parti’den Afrin tepkisi: Rusya ve NATO Kürtlere ihanet ediyor

Almanya Sol Parti’den Afrin tepkisi: Rusya ve NATO Kürtlere ihanet ediyor

HABER MERKEZİ – Almanya’da Sol Parti Eş Başkanı Katja Kipping, Afrin’e dönük ‘Zeytin Dalı’ adı verilen operasyonu “utanç” olarak nitelendirerek, Rusya ve NATO için “Kürtlere ihanet ediyor” dedi. Kipping ayrıca operasyonda kullanılan Alman yapımı Leopar tankların Türkiye’den geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

Türkiye’nin üç gündür devam eden Afrin’e yönelik harekatına Almanya’da Sol Parti’den tepki geldi.

Sol Parti (Die Linke) Eş Başkanı Katja Kipping, partisinin haftalık basın toplantısında Türkiye’nin Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı’ adı verilen harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kipping, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip “Erdoğan’ın birliklerinin Kürtlerin yerleşim yeri Afrin’e saldırdığını” söyledi ve operasyonu “utanç” olarak nitelendirdi.

Sol Partili Eş Başkanı ayrıca “Rusya ve NATO’nun Kürtlere ihanet etmesi bir utançtır. Evet, Rusya ve NATO Kürtlere ihanet ediyor” sözleriyle Rusya’nın Türkiye’nin operasyonu için hava sahasını açmasına dikkat çekti.

Kipping son olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne halkların haklarına yönelik bu saldırıyı kınaması ve Türkiye’nin operasyonda kullandığı Alman yapımı Leopar tankların Türkiye’den geri çekilmesi için çağrıda bulundu.


Karınca Dış Haberler
Previous post
DTK Eş Başkanı Leyla Güven gözaltına alındı
Next post
Afrin vesilesiyle toplanan BMGK sonrası Afrin soruları ‘geçiştirildi’