Ana SayfaGüncel“Avrupa’da yeni suikastlerin önlenmesi için Paris Katliamı’nın aydınlatılması gerek”

“Avrupa’da yeni suikastlerin önlenmesi için Paris Katliamı’nın aydınlatılması gerek”

HABER MERKEZİ – Üç Kürt kadın siyasetçinin Paris’te öldürülmesinin yıldönümünde katliamın aydınlatılması için bir Araştırma Komisyonu kurulmasını öneren HDP Milletvekili Feleknas Uca, son günlerde basına yansıyan haberlere dikkat çekerek, “MİT’in katliamda parmağı olduğu” yönündeki iddiaların araştırılmasını istedi. Uca, Avrupa’da yeni suikast ihtimallerinin önüne geçebilmek adına Paris Katliamı’nın aydınlatılmasının ‘hayati önem taşıdığını’ da vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in 9 Ocak 2013’te Paris’te öldürülmesinin yıldönümünde katliamın aydınlatılması için Meclis’e bir Araştırma Önergesi verdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca tarafından verilen önergede, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) katliamla ilişkisi olduğuna dair iddiaların araştırılması istendi.

Üzerinden dört yıl geçmesine rağmen katliamın hala aydınlatılmadığını belirten HDP’li vekil, son dönemde basında yer alan “Paris Katliamı, bir MİT yetkilisi tarafından planlandı” şeklindeki iddialara dikkat çekti.


Avrupa’daki muhaliflere suikast iddiası: ‘Paris katliamını planlayan MİT yetkilisine bakmak gerek’


Kod adının “Ozan” olduğu öne sürülen kişinin yanı sıra, PKK’nin “Elimizde” dediği MİT yöneticilerinin “İmralı görüşmelerine devlet heyeti adına katılan bir MİT yöneticisinin, 9 Ocak 2013’te Cansız, Doğan ve Şaylemez’in katledilmesini planladığı” iddiasına da işaret eden HDP’li Uca, şunları söyledi:

“Nitekim üç Kürt kadının katledildiği davanın soruşturması Fransa’da tamamlanmış ve dava üzerindeki gizlilik kararı kaldırılmıştır. Davanın mahkeme sevk metninde, katil zanlısı Ömer Güney’in çelişkili ifadeleri, Youtube’taki ona ait ses kaydı, MİT’le olan ilişki düzeyi konusundaki dosya verileri ve telefon görüşmeleri yer almaktadır. Bu metinde özellikle, telefon trafiği ve ses kayıtları ışığında MİT’in Fransa’da işlenen bu cinayetteki rolü üzerinde durularak, Ömer Güney’in MİT ile bağlantısına dikkat çekilmektedir. Son olarak, katil zanlısı Ömer Güney’in casusluk yaptığı iddianamede tespitli olarak yer verilip, zanlının Türkiye’deki birey veya bireylerle gizli görüşmeler yaptığına dikkat çekilmektedir.”

Paris’te yaşanan katliamın gelişim seyrinin yerinde incelenmesinin, son günlerde gündeme gelen “Avrupa’da Türkiye’deki siyasal iktidara muhalif kesimlere yönelik olası suikast planları” iddiaları için tedbirlerin alınması açısından oldukça önemli olduğunu da belirten HDP’li Uca, şunları kaydetti:

“Kürt meselesinin demokratik bir çözümün gerçekleşmesi ve önümüzdeki dönem iddia edilen Avrupa’da yeni suikast ihtimallerinin önüne geçebilmek adına üç Kürt kadın siyasetçinin katledildiği Paris Katliamı’nın aydınlatılması hayati önem taşımaktadır.”

HDP’li vekil, üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesinde rol alan güçlerin açığa çıkarılması ve cinayetin aydınlatılması amacıyla bir Araştırma Komisyonu kurulmasını önerdi.


HDP’li Paylan: İstihbarat aldım, Avrupa’daki Alevi ve Ermeniler ile oraya giden muhaliflere suikast yapılacak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hitchcock tarafından sinemaya da uyarlanan "Vertigo: Ölüler Arasında" Türkçede
Sonraki Haber
Oyuncu Feyza Civelek: Polis beni ve arkadaşımı darp etti