Ana SayfaÇalışma YaşamıBarış Anneleri’nden açlık grevindeki işçi Kılıç’a destek ziyareti

Barış Anneleri’nden açlık grevindeki işçi Kılıç’a destek ziyareti

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çıkarıldığı işine geri dönmek için 62 gündür açlık grevinde olan Mahir Kılıç ve arkadaşlarını ziyaret eden Barış Anneleri, ülkede tüm halklarla birlikte işçilerin de baskı altında olduğunu vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 200’ün üzerindeki işçiden biri olan Mahir Kılıç, 13 Kasım’da işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Barış Anneleri bugün Kılıç ve arkadaşlarını ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.

Barış Annelerinden Behiye Yalçın, Konak Direnişçilerinin mücadelesinin haklı bir mücadele olduğunu belirterek, hakları gasp edilen tüm işçilerin yanında olacaklarını söyledi.

Konak Direnişçileri ile birlikte tüm işten atılan işçilerin bir an önce işlerine dönmeleri dileğinde bulunan Barış Anneleri’nden Behiye Yalçın ise “Maalesef Türkiye’de tüm halklar eziliyor. Halklarla birlikte işçiler de bu zulümden nasibini alıyor. Biz herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

62 gündür açlık grevinde olan Mahir Kılıç da, annelerin desteğinin kendilerine güç verdiğini dile getirdi ve “Bu ülkede faşizm nasıl sesten korkarsa, korkacaksa şu anda faşizme karşı ses çıkaran annelerimizin ellerinden öpüyoruz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu gazeteci Nedim Türfent'ten mektup var
Sonraki Haber
Meclis önünde bedenini ateşe veren işçi: Her yere başvurmuştum, bu son çaremdi