Ana SayfaGüncelBarış Atay’ın ‘Sadece Diktatör’ oyununun tüm ülkede seslendirilmesi için çağrı

Barış Atay’ın ‘Sadece Diktatör’ oyununun tüm ülkede seslendirilmesi için çağrı

HABER MERKEZİ – Kadıköy Tiyatrolar Platformu, oyuncu Barış Atay’ın birçok kentte valiliklerce yasaklanan ‘Sadece Diktatör’ isimli tek kişilik oyunun metninin ülke çapında katılımla tüm tiyatro, fuaye, sahne gibi alanlarda aynı gün, aynı saatte seslendirilmesi için çağrı yaptı.

Kadıköy Tiyatrolar Platformu üyeleri, Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun üretimi olan ve tiyatro oyuncusu Barış Atay’ın sahnelediği ‘Sadece Diktatör’ oyunu için çağrıda bulundu.

Artvin, Ankara ve İstanbul gibi kentlerde valiliklerce yasaklanan oyunun metnini okumaya karar veren platform üyeleri, oyun metninin tüm Türkiye’de 29 Ocak saat 20.30’da ülke çapında katılımla seslendirilmesi için çağrı yaptı.

Platformdan yapılan çağrıda şöyle dendi:

“Biz Kadıköy Tiyatroları Platformu olarak ‘evrensel insani değerler’ ön kabulünün ihlal edilmediği hiçbir sanat üretiminin sansürlenmesini,  yasaklanmasını; üretici kadrosundaki sanatçıların hedef gösterilip maddi ve manevi işkenceye maruz bırakılmasını, tehdit edilmesini kabul etmiyoruz. Güvenliğimizi sağlamakla görevli kamu memuru polislerin, tiyatrolarımıza soruşturma ve tehdit mekanizmasının uygulayıcıları olarak değil, seyircimiz olarak gelmesini diliyoruz.

Bu yasaklamalara karşı 29 Ocak 2018 Pazartesi günü, saat 20.30’da ülke çapında katılımda bulunacak tüm tiyatrolarda ‘Sadece Diktatör’ oyun metnini seyircilerimizle birlikte okuyacağız.

Ülke çapındaki tüm tiyatroları fuayesi, sahnesi, odası her nerede olursa olsun aynı gün aynı saatte bizlerle birlikte “Sadece Diktatör” oyun metnini seslendirmeye davet ediyoruz.”

Atay: Sadece diktatör yasaklar ama biz oyunu ulaştırırız

Oyuncu Barış Atay da sosyal medya hesabı üzerinden aynı çağrıda bulundu.

Atay, “#SadeceDiktatörYasaklar ama biz oyunu ulaştırırız” ifadeleriyle Twitter hesabında şu paylaşımda bulundu:

Previous post
AKPM’nin gündeminde Afrin vardı: ‘Sivillerin yaşamı tehlike altında, operasyona son verin’
Next post
Nevin Yıldırım davası: Tahliye talebi yine reddedildi