Ana SayfaGüncelBeşiktaş’ın yeni belediye başkanı belli oldu

Beşiktaş’ın yeni belediye başkanı belli oldu

HABER MERKEZİ – Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması nedeniyle yapılan seçim sonucunda CHP’nin adayı Tahir Doğaç, Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasının ardından bugün toplanan Belediye Meclisi yeni başkanını seçti.

CHP Parti grubu Beşiktaş Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Tahir Doğaç’ı seçim için aday gösterirken, AKP grubunun adayı ise Meclis Üyesi İsmail Akyıldız oldu.

Seçim sonucunda Doğaç 22 oyla yeni başkan seçildi.

29 üyeli Beşiktaş İlçe Belediye Meclisi’nde CHP’nin 26, AK Parti’nin 2, İYİ Parti’nin ise 1 üyesi bulunuyor.

Ne olmuştu?

2017 yılının Ekim ayında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan Ankara ve Bursa’nın da aralarında olduğu kimi belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız. Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu.

Bu polemik sürerken ilkin 8 Aralık 2017’de CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ardından da 4 Ocak 2018’de Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li vekil Abdullah Zeydan'a 8 yıl hapis cezası
Sonraki Haber
Silopi’de iki çocuğun ölümüne neden olan polislere tutuklama yok, olay yeri keşfi yeniden yapılacak