Ana SayfaGüncelBir ‘doktora tezi’nden: İşe alımlarda burçlara bakılmalı

Bir ‘doktora tezi’nden: İşe alımlarda burçlara bakılmalı

HABER MERKEZİ – Süleyman Demirel Üniversitesi’nde hazırlanan bir doktora tezinde işe alımlarda “burçlara göre değerlendirme” yapılması önerildiği ortaya çıktı.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Adeviye Erdoğan tarafından hazırlanan “İnsan kaynakları yönetiminde yeni bir yaklaşım: Burçlara yönelik tutumun ölçülmesi” başlıklı tezde işletmelerde işe alım sürecinde “burçlara göre değerlendirme yapılması” önerildiği ortaya çıktı.

Yrd. Doç. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci danışmanlığında hazırlanan doktora tezinin çalışma amacında  “Bu çalışmada, insan kaynakları yönetiminde hali hazırda bazı firmalarda kullanılmakta olan henüz çok fazla yaygınlaşmamış olan bir yaklaşım olan insan kaynakları yönetiminde burçların kullanılması ele alınmaktadır. Buradan hareketle çalışmanın amacı, insan kaynakları yöneticilerinin çalışanların burçlarına ve astrolojiye yönelik tutumlarının ölçülmesidir” ifadeleri yer aldı.

Sputnik’te yer alan habere göre tezde “Çalışmada esas olan astroloji ve burçların bir bilim olup olmadığının savunulması değildir” denilerek ‘mevcut durumun ortaya konulmaya çalışıldığı’ savunuldu.

Tezin sonuç kısmında ise “Bugün birçok iş yerinde insan kaynakları yönetiminin tüm aşamalarında burçların da göz önünde bulundurulmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir” ifadesi yer aldı.

Tezi sosyal medyadan paylaşarak tepki duruma tepki gösteren konuya dair çalışmaları olan Tevfik Uyar ise “Böyle giderse yurt dışı başvurularında Türkiye’den aldığınız doktora derecesine, yayımlanmış Türkçe makalelerinize büyük bir şüpheyle bakacaklar ve hatta belki de dikkate almayacaklar” dedi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Suriye Ordusu İdlib'e ilerlerken Türkiye'den tepki: 'Bu tutum çözüm sürecini baltalar'
Sonraki Haber
İklim değişikliğinin bir başka göstergesi: Yeşil kaplumbağa nüfusunda dişi oranı artıyor