Ana SayfaGüncel‘OHAL altıncı kez uzatılacak’

‘OHAL altıncı kez uzatılacak’

HABER MERKEZİ – Yeni yılda ilk kez toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, OHAL’in 3 ay daha uzatılacağını açıkladı.

Yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

Saray’da yapılan toplantının ardından konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Olağanüstü Hal’in (OHAL) altıncı kez uzatılacağını şu sözlerle açıkladı:

OHAL bir defa daha uzatılacak. Önümüzdeki Milli Güvenlik Kurulu’nun gündeminde muhtemelen yer alacak ve arkasından toplanan Bakanlar Kurulu, OHAL’in uzatılmasına karar verecek. Bu da Parlamentoda görüşüldükten sonra yürürlüğe girecektir.

Yeni KHK gündemde

Bozdağ, ayrıca “Mor beyin” uygulamasını indiren ve görevinden ihraç edilen kamu çalışanlarının görevlerine iadelerine ilişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) gündemde olduğu mesajını verdi.

Hükümet Sözcüsü, “Kamu görevinden atılmış olanlar 2 bin 138 kişi. Bunlarla ilgili bakanlıklar diğer kurumlar sırf bu tuzak nedeniyle ByLock’a yönlendirilmiş olup görevinden uzaklaştırılmış olanların iadesi yapılacaktır. Şu anda kurumlarımız bize bunlarla ilgili çalışmalarını iletiyorlar. İki kurum kaldı inşallah yakında bu KHK çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Bozdağ son olarak 2018 yılında Meclis’in gündeminde yer alacak öne çıkan konuları şu sözlerle aktardı:

Seçim yasaları ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabul edilmiş olması nedeniyle çıkarılacak uyum yasaları son derece önem arz etmektedir. 2018 yılında parlamentonun gündemine gelecektir. 2018, uyum yasalarının yoğun görüşüldüğü bir yıl olacaktır. Seçim yasalarının Mart’tan önce parlamentodan çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu yasalar içerisinde seçim ittifakı konusu da ele alınacaktır. Sayın Bahçeli’nin formül önerisi de değerlendirilecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP’den Bahçeli’nin ‘ittifak’ açıklamasına ilk yanıt
Sonraki Haber
Kışanak ve Tuncel’e tahliye yok, mahkeme heyeti yine değişti