Ana SayfaGüncelBu bir çocuk ‘oyun’u: Erdoğan temsili Gülmen, Özakça ve Elvan’ı dövüyor

Bu bir çocuk ‘oyun’u: Erdoğan temsili Gülmen, Özakça ve Elvan’ı dövüyor

HABER MERKEZİ – Google Play’de yayımlanan “Usta Dayağı: Erdoğan 15 Temmuz Darbecilerine Karşı” adlı oyunda Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil eden karakter Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Berkin Elvan’ı temsil eden karakterleri dövüyor.

Google Play üzerinden yayınlanan “Usta Dayağı: Erdoğan 15 Temmuz Darbecilerine Karşı” adlı oyunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil eden karakter, Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Berkin Elvan’ı temsil eden karakterleri dövüyor.

Evrensel’de yer alana habere göre 28 Aralık 2017 tarihinde Jonas Alleman adlı Google Play kullanıcısı tarafından yayına sunulan oyunun açıklama bölümünde şu ifadeler yer alıyor:

“15 Temmuz, milletin devletine sadakatini ispatladığı tarihi bir gündür. 15 Temmuz Darbe gecesi Erdoğan sadakati oyun dünyasında da göstermek gerekir.

Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin yüce bir dava şuuruyla; Avrupa ve Orta Doğu’daki emperyalist maşalarla, tüm içteki hainler ve FETÖ ile yılmadan mücadele ettiğine tüm İslam coğrafyası şahittir.

Usta Dayağı işte bu kahraman Osmanlı yiğidinin tüm şer odaklara karşı tek başına mücadelesini konu alıyor.

Tüm Ak partili, Ak yürekli kardeşlerimizin Recep Tayyip Erdoğan’ın iç ve dış güçlerle tek başına savaştığı bu oyuna 15 Temmuz ruhu adına desteklerini bekliyorum.”

Türkiye’de milyonlarca çocuk tarafından oynanan Minecraft adlı oyunun grafik tarzı kullanılarak oluşturulan oyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan temsilini kullanarak farklı kategorilerdeki kişileri dövmeniz isteniyor.

Bu kategoriler ise ‘FETÖ’, ‘Ortadoğu’, ‘Çapulcu’ ve ‘Alayına’ başlıkları altında toplanıyor.

‘Düşmanını seç’ 

Seçim menüsünde ise ‘Düşmanını seç’ ifadesi yer alıyor.

Oyundaki ‘düşman’lar karakteristik belli özellikleri ile temsil edilmiş kişi ya da kimliklerden oluşuyor ve aslında belli düşünceleri temsil ediyor.

Bunlardan bazıları şöyle:

‘FETÖ’ başlığı altında özellikle Fetullah Gülen ve Emre Uslu temsilleri,

‘ORTADOĞU’ başlığı altında Mesud Barzani, Beşşar Esad ve Binyamin Netanyahu temsilleri,

‘ALAYINA’ başlığı altında Angela Merkel, Vladimir Putin ve Donald Trump temsilleri,

‘ÇAPULCU’ başlığı altında ise Berkin Elvan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça temsilleri




Önceki Haber
İş cinayeti: İnşaatın 9. katından düşen Suriyeli işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
12 Eylül'de 'Tek tip'e direnen Yavuz: Bu iradeleri rehin alan bir işkence yöntemidir