Ana SayfaKültür-SanatCannes Film Festivali’nin bu yılki baş jürisi açıklandı: Cate Blanchett

Cannes Film Festivali’nin bu yılki baş jürisi açıklandı: Cate Blanchett

HABER MERKEZİ – Sinemanın en önemli festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali’nin bu yılki baş jürisi Oscar’lı aktris Cate Blanchett oldu.

Fransa’da düzenlenen Cannes Film Festivali’nin bu yılki baş jürisi olarak Oscar ödüllü Avusturyalı aktris Cate Blanchett seçildi.

Blanchett, 8 Mayıs’ta başlayacak ve bu yıl 71’incisi düzenlenecek olan festivalin tarihindeki 12. kadın baş jüri olacak.

Cinsel tacizlere ilk tepki verenlerden biri olmuştu

48 yaşındaki oyuncu, Hollywood’da gündeme gelen taciz ve cinsel saldırı olaylarına ilk tepki veren kadın oyunculardan biri olmuştu.

Blanchett, bir çok kadına cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkan yapımcı Harvey Weistein’e ilişkin yaptığı açıklamada “İster film yapımcısı olsun ister ABD Başkanı, güç sahibi her erkek, kadınları işyerinde ya da başka bir yerde cinsel olarak korkutma, istismar etme ayrıcalığına sahip olduğunu düşünür. Bunlar, yaptıklarının hesabını vermeli” demişti.

Başarılı oyuncu Blanchett, Nathalie Portman ve Meryl Streep gibi aktrisler ile birlikte cinsel tacizlere karşı ‘Time’s Up’ (Süre Doldu) inisiyatifini kuran isimlerden de biri olmuştu.


Hollywood’daki kadınlardan ‘kız kardeşleri’ için cinsel saldırıya karşı kampanya: ‘Süre Doldu’


2014 yılında Oscar kazandı

Blanchett, ilk olarak 2014 yılında Woody Allen imzalı ‘Blue Jasmine’ filmiyle en iyi kadın oyuncu Oscar’ına layık görülmüştü.

2005 yılında ise Martin Scorsese’in ‘The Aviator’ filmindeki Katherine Hepburn rolüyle Oscar’da en iyi yardımcı kadın aktris ödülünü almıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Alkollü içeceklere yüzde 7.1 zam
Sonraki Haber
Zırhlı polis aracının ezdiği 4 yaşındaki Umut yeniden uyutulup solunum cihazına bağlandı