Ana SayfaGüncelCHP’den hükümete ÖSO uyarısı: Dikkat edin; devletimizin başına bela olacak, size sorun çıkaracaklar

CHP’den hükümete ÖSO uyarısı: Dikkat edin; devletimizin başına bela olacak, size sorun çıkaracaklar

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, hükümet yetkililerini ÖSO konusunda uyararak “ÖSO’ya dikkat edin diyoruz, yarın başınıza iş açacaksınız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Meclis Genel Kurulunda Afrin’e yönelik operasyonuna ilişkin konuştu.

Öztürk Yılmaz’ın gündeminde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizim Kurtuluş Savaşımız’daki Kuva-yi Milliye güçleri gibi bir oluşumdur” dediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) vardı.

Hükümeti ÖSO konusunda uyaran CHP’li vekil, “Dikkat edin, başınıza iş açacaksınız” dedi:

“Operasyonla ilgili partimize dönük haksız ve provokatif açıklamalar var. Cumhuriyet Halk Partisinin imajıyla oynamak, bu ülkeyi kuran bir partinin imajını sorgulamak herhâlde hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalı. ‘Millî ordu’ deniyor ÖSO’ya. Bizim bir tane millî ordumuz var, o da: Türk Silahlı Kuvvetleridir. Biz ÖSO’yu hiçbir zaman bir millî ordu olarak görmüyoruz. Bakınız, burada tarihî bir uyarıyı yeniden yapmak istiyorum: Bizim devletimizin başına bunlar bela olacak. Bunlar ileride size sorun çıkaracak. Biz söylediğimiz zaman hakaret yiyoruz ama doğruyu söylemek zorundayız.”

Erdoğan’dan Yılmaz’a: Ulan ahlaksız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Yuvacık’ta konuşurken Özgür Suriye Ordusu’nu eleştiren CHP’li Öztürk Yılmaz’a seslenmiş, “Ulan ahlaksız sen sıcak yatağında yatarken ÖSO Mehmedimle senin kol kanat gerdiğin teröristleri yok ediyorlar” demişti.

Previous post
Trans kadın tutuklu Diren Coşkun ölüm orucunda
Next post
İdlib'de Türk konvoyuna ateş açıldığı iddia edildi, TSK 'bombalı saldırı' dedi