Ana SayfaGüncelCHP’li başkan: Gariban çocukların şehit olacağı bir savaşı istemiyorum, kimsenin kanı dökülmesin

CHP’li başkan: Gariban çocukların şehit olacağı bir savaşı istemiyorum, kimsenin kanı dökülmesin

HABER MERKEZİ – Afrin’e operasyon sürerken Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, sınır ötesi harekatı onaylamadığını belirterek, “Gariban çocukların şehit olacağı bir savaşı istemiyorum” dedi.

Türkiye’nin ÖSO ile birlikte Suriye’de Afrin’e operasyonu sürerken, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, sınır ötesi harekatı onaylamadığını söyleyerek, “Gariban çocukların şehit olacağı bir savaşı istemiyorum” dedi.

DHA’nın haberine göre Eskişehir’de katıldığı bir derneğin etkinliğinde konuşan CHP’li başkan, şöyle konuştu:

“Bir sınır ötesi harekat var. Bu harekat yanlış dış politikalar yüzünden meydana gelmiş bir harekattır. Bu harekatı onaylamıyorum, doğru bulmuyorum. Gariban çocukların şehit olacağı bir harekatı, bir savaşı istemiyorum. Hiç kimsenin kanı dökülmesin. Hiç kimsenin kanı, hiçbir petrol dolarından daha az değerli değildir. O nedenle biz Türkiye’de bu konularda tavır koyan, kavga veren, 500 kilometreyi tek başına yürümeyi göze alan bir genel başkanın sizlere selamını getiriyorum. Onun etrafında birleşelim. Onunla birlikte yürüyelim diyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin’e yönelik operasyona destek vermekle birlikte hükümete ÖSO konusunda eleştiriler getiriyor.

“Ordu ÖSO’nun arkasına neden gizlenir; Afrin Türkiye’nin mücadelesidir” diyen CHP lideri hükümet yetkililerine Suriye yönetimi ile görüşmeyi öneriyor.

Previous post
Savcılık, Barış İçin Akademisyenler’in iddianamesini YÖK’e gönderdi: ‘Tahkikatlarda değerlendirirsiniz’
Next post
Hasan Ferit Gedik'in katil zanlılarından Erdoğan'a mektup: 'Afrin'de savaşmaya hazırız'