Ana SayfaPolitika‘Çocuk gebeliğinin bildirilmemesi istismarın üzerini örtmek ve suça ortak olmak değil mi?’

‘Çocuk gebeliğinin bildirilmemesi istismarın üzerini örtmek ve suça ortak olmak değil mi?’

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir hastaneye getirilen 115 hamile çocuğun adli birimlere bildirilmeyip olayın gizlenmesini Meclis gündemine taşıyan HDP’li Sibel Yiğitalp sordu: “Çocuk gebeliğinin bir yasal zorunluluk olarak ilgili kurumlara bildirilmemesi, açıkça çocuk istismarının üzerini örtmek ve suça ortak olmak değil midir? “

İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne 5 aylık süreçte hamile bırakılan toplam 115 çocuğun getirildiği ve bu bilginin adli birimlere bildirilmediği ortaya çıkmıştı.

Valiliğin soruşturmaya izin vermediği olaya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sibel Yiğitalp, 115 çocuğun istismarına göz yumulan olaya ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Yiğitalp, İstanbul Valiliği’nin hangi gerekçeyle konuyu ilgili birimlere iletmeyen görevliler hakkında “Görevi kötüye kullanma” suçunun oluşmadığına kanaat getirdiğini sordu.

Olayın sorumlulara bildirilmemesine dikkat çeken Yiğitalp bunun istismarın üzerini örtmek olduğunu ifade etti.

İşte Sibel Yiğitalp’in Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular:

  • K.S.S. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kayıtlara geçen 115 çocuğun hamile olduğu iddiası doğru mudur?
  •  K.S.S Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuk gebeliklerin yetkili meslek elemanları tarafından ilgili kurumlara bildirilmediği iddiası doğru mudur?
  •  K.S.S. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan olayın personel tarafından hastaneye bildirdiği iddiası doğru mudur? Doğru ise konu ile ilgili yasal bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmamış ise bunun yasal gerekçesi nedir?
  •  Konuyu savcılığa bildiren personel hakkında inceleme başlatıldığı ve görev yerinin iki kez değiştirildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise bunun yasal gerekçesi nedir?
  •  İstanbul Valiliği, asıl sorumluların araştırılmasına engel teşkil etmek için mi konuyu ilgili birimlere iletmeyen görevliler hakkında soruşturmaya izin vermemiştir?
  •  İstanbul Valiliği hangi yasal gerekçeye dayanarak, konuyu ilgili birimlere iletmeyen görevliler hakkında “Görevi kötüye kullanma” suçunun oluşmadığını belirtmiştir?
  •  Çocuk gebeliğinin bir yasal zorunluluk olarak ilgili kurumlara bildirilmemesi, açıkça çocuk istismarının üzerini örtmek ve suça ortak olmak değil midir?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Bizim aç kalmamız normal değil, bu işi iktidar değil insanların vicdanı çözecek'
Sonraki Haber
Cinsiyetçi uygulama son buldu: 'Pembe vagon' kaldırıldı