Ana SayfaDünyaDebbie Bookchin NYT’ye yazdı: ABD iddia ettiği gibi demokrasinin savunucusuysa Afrin’i korumalı

Debbie Bookchin NYT’ye yazdı: ABD iddia ettiği gibi demokrasinin savunucusuysa Afrin’i korumalı

HABER MERKEZİ – New York Times için bir mektup kaleme alan ödüllü gazeteci Debbie Bookchin, “ABD iddia ettiği gibi gerçekten de demokrasinin savunucusuysa, Afrin’i ve Suriye’deki diğer iki Kürt bölgesini korumakta kararlı olmalı” sözleriyle ABD’ye Afrin için çağrıda bulundu.

Ödüllü gazeteci ve editör Debbie Bookchin, New York Times üzerinden yayınladığı mektubunda Afrin için ABD’ye çağrıda bulundu.


David Havey ve Noam Chomsky dahil 13 önemli isimden dünyaya Afrin çağrısı


Türkiye’nin aksine, Suriye’deki Kürt bölgelerinin kadın ve etnik azınlık haklarına dayanan bir sistem üzerine kurulu olduğunu savunan Bookchin, “ABD iddia ettiği gibi gerçekten de demokrasinin savunucusuysa, Afrin’i korumakta kararlı olmalı” dediği yazısında şu ifadelere yer verdi:

ABD öylece dururken ve Türkiye hükümeti Suriye’nin kuzeyinde çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Afrin kantonuna yönelik bombardımana devam ederken, hepimiz şunu hatırlamalıyız: Türkiye’nin aksine, komşusu Afrin, Suriye’deki diğer Kürt bölgeleri gibi kadın ile etnik azınlık haklarını ve taban demokrasisini yücelten bir yönetim sistemi üzerine kurulu ve hiçbir zaman Türkiye’ye yönelik bir saldırganlık işareti göstermedi.

Bu değerler; on binlerce Türkiye vatandaşını hapsetmenin yanı sıra, diktatöryel tutumunu pekiştirirken Kürt topluluklarının tamamını yerle bir eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyüyen otoriteciliğiyle tam bir tezat teşkil ediyor.

Kürt halkı, IŞİD’i dünyadan def etmek için verdiği mücadelede hali hazırda bir neslin genç erkek ve kadınlarını feda etti. Dahası, yüz binlerce Suriyeli öldü veya aralarında Afrin’e gelen ve güvenlikte olan 200 bin kişi de olmak üzere yerinden edildi. Şimdiyse Erdoğan Bey’in bu barışçıl bölgeye yönelik kışkırtılmadan yaptığı gaddarca saldırısından ötürü binlerce hayat daha tehlike altında.

ABD iddia ettiği gibi gerçekten de demokrasinin savunucusuysa, Afrin’i ve Suriye’deki diğer iki Kürt bölgesini korumakta kararlı olmalı. Kürt halkını şimdi terk etmek, ABD’nin demokrasi savunucusu olarak öne sürdüğü tüm tarihsel iddialardan kesin olarak vazgeçmek demektir.


Karınca Dış Haberler