Ana SayfaGüncelDeniz Yücel’den Çavuşoğlu’na: Benim yüzümden mutsuz olmasın, ben rehineliğe alıştım o da alışır

Deniz Yücel’den Çavuşoğlu’na: Benim yüzümden mutsuz olmasın, ben rehineliğe alıştım o da alışır

HABER MERKEZİ – 10 aydır tutuklu olan gazeteci Deniz Yücel, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun “hakkında iddianame olmaması beni de mutlu etmiyor” açıklamasına yanıt verdi. Yücel, “Buna çok üzüldüm. Benim yüzümden mutsuz olmasını istemem. Dert etmesin. Ben rehin tutulmaya alıştıysam o da alışır” dedi.

Kendi rızasıyla ifade vermek için gittiği emniyette gözaltına alınıp 27 Şubat’ta da “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel avukatları aracılığıyla açıklama yaptı.

Yücel açıklamasında ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendisi ile ilgili yaptığı “hakkında iddianame olmaması beni de mutlu etmiyor” açıklamasına değindi.

Mesajında kendisini “rehine” olarak tanımlayan Deniz Yücel, Çavuşoğlu’nun sözlerine şu yanıtı verdi:

Buna çok üzüldüm. Benim yüzümden mutsuz olmasını istemem çünkü. Ama dert etmesin. Ben, yaklaşık bir senedir iddianamesiz rehin tutulmaya alıştıysam o da alışır.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Yücel, Çavuşoğlu’nun hakkındaki suçlamalara dair “çok ciddi” ve “çok karmaşık” ifadelerini ise “sevindirici” bulduğunu söyledi. Yücel, dosyada hala gizlilik kararı olduğuna dikkat çekerek kendisinin ve avukatlarının hala “meseleyi bilmediklerini” belirtti.

Yücel, “En azından hükümetin herşeyin farkında olduğunu öğrenmek çok rahatlatıcı oldu” dedi.

Yücel, KHK ile uygulamaya konulan ‘tek tip kıyafet’ dayatmasını da eleştirerek, gazeteci olarak tek tipi “asla” kabul etmeyeceğini belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıldırım’a göre Soylu’nun ‘ayak kırma’ talimatı ‘dikkat çekmek amacıyla kullanılan bir üslup’
Sonraki Haber
'Okyanuslar nefes alamıyor': Oksijen seviyesinin sıfıra ulaştığı ölü alanlar 4 kat arttı