Ana SayfaGüncelDink cinayeti araştırma önergesi kabul edilmedi, Paylan’ın Ermenice sözleri tutanaklara ‘X’ olarak geçti

Dink cinayeti araştırma önergesi kabul edilmedi, Paylan’ın Ermenice sözleri tutanaklara ‘X’ olarak geçti

HABER MERKEZİ – HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin 11’inci yıldönümünde Meclis Genel Kurulu’nda söylediği “Asdvadz hokin lusavore. Şad abris Hrant (Tanrı ruhunu aydınlatsın. Çok yaşa Hrant)” sözleri tutanaklara ‘X’ olarak geçti. Aynı zamanda HDP grubunun Dink cinayeti araştırma önergesi de gündeme alınmadı.

Meclis Genel Kurulu’nun 18 Ocak’taki oturumunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu, 11 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin araştırma önergesi verdi. Ancak önergenin gündeme alınması kabul edilmedi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın da Hrant Dink için Meclis Genel Kurulu’nda Ermenice söylediği “Tanrı ruhunu aydınlatsın. Çok yaşa Hrant” sözleri tutanaklarına “X” diye geçti.

T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre Paylan’ın konuşmasının bir kısmı, genel kurul tutanaklarına geçtiği haliyle şöyle:

Değerli arkadaşlar, şimdi, hâlâ geç kalmış değiliz; bir araştırma önergemiz var. Çünkü bakın, tam on bir yıldır mahkemelerde bizimle dalga geçiliyor. Biliyorum, az sonra çıkacaksınız, diyeceksiniz ki: “2 FETÖ görevlisi vardı, onlardı cinayetin failleri.”

Hayır, yalnızca “FETÖ’cü” denilenler değildi, topyekûn bir devlet sorumluluğu vardı ortada. Bu devlet sorumluluğuna bakmazsak… Bakın, hesabı sorulmamış her cinayet yeni cinayetlerin yolunu açar. Unutmayın, katilleri koruyan, cinayete ortaktık.

Son olarak şöyle bitireyim arkadaşlar: Hrant’ın arkadaşları olarak on bir yıldır adalet mücadelesi veriyoruz ve biz bitti demeden bu dava da bitmeyecek.

Ben Hrant Dink’e “…”(x) diyorum ve “… Hrant”(x) diyerek bitirmek istiyorum.

Meclis Genel Kurulu’nda daha önce de Kürtçe ve Arapça ifadeler tutanaklara ‘X’ olarak geçmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'den Afrin açıklaması: Operasyon bölgenin istikrarına yarar getirmez
Sonraki Haber
NUSAYBİN DAVASI | Sanıklar işkenceyi anlattı, demokratik özerkliği savundu