Ana SayfaGüncelDiyanet’ten ‘Afrin programı’: Camilerde ‘zafer için’ dua okuma talimatı

Diyanet’ten ‘Afrin programı’: Camilerde ‘zafer için’ dua okuma talimatı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e saldırısı sürerken Diyanet’ten de ‘dua’ açıklaması geldi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ‘zafer için’ bütün camilerde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası “Fetih Suresi” okunacağını açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin’e operasyonun fiilen başladığını” söylemesinin ardından Afrin ve çevresine Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları tarafından hava saldırısı başlatıldı.


Türkiye Afrin’e hava saldırısı başlattı


Yerleşim birimlerine yakın alanlara yapılan hava saldırılarında bölgedeki ajansların aktardığına göre şimdiye kadar aralarında çocukların da bulunduğu 10 sivil yaralandı.

Afrin’e saldırı sürerken hükümet yetkililerinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da konuya dair bir açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘zafer için’ bütün camilerde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası “Fetih Suresi” okutulacağını söyledi. Açıklama şöyle:

“Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı, kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin/sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanması için bu akşam bütün camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir. Bütün görevlilerimizden söz konusu programı icra etmelerini önemle rica ederim.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Afrin'den çekilen Rusya, topu ABD'ye attı; Washington hala sessiz
Sonraki Haber
‘Saldırıda ABD ve Rusya’nın da sorumluluğu var’ diyen HDP’li Yıldırım: Herkes sesini yükseltmeli