Ana SayfaGüncelDört ilde ‘Afrin’ operasyonu: En az 29 kişi gözaltına alındı

Dört ilde ‘Afrin’ operasyonu: En az 29 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Dört kentte yapılan ev baskınlarında aralarında HDP’li siyasetçilerin de bulunduğu en az 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların sosyal medyada Afrin paylaşımları ile ilgili olduğu belirtiliyor.

İzmir, Muğla, Manisa ve Denizli’de aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin de olduğu 30’a yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İzmir’de yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında HDP PM üyesi Aydın Çetinkaya, HDP İzmir İl Eş Başkanı Çerkez Aydemir, Balçova ilçe yöneticisi Semra Mira’nın da olduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldü.

MA’nın haberine göre Muğla’da da dün başlayan operasyonlarda HDP İl Eş Başkanı Fatoş Ay ve HDP yöneticisi Mehmet Polat ile haklarında yakalama kararı olduğu belirtilen 4 kişinin daha gözaltına alındıkları bildirildi.

Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü bildirildi.

Manisa ve Denizli’de de yapılan ev baskınlarında şu ana kadar en az 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Dört ilde yapılan gözaltıların sosyal medyada Afrin paylaşımları ile ilgili olduğu belirtiliyor.

4 gazeteci halen gözaltında

Öte yandan dün Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarında aralarında dört gazetecinin de bulunduğu isimler gözaltında tutuluyor.

Ankara’daki polis baskınlarında Artı Gerçek Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, Mezopotamya Ajansı muhabiri Hayri Demir, yönetmen Fatin Kanat, İHD yöneticisi Nuray Çevirmen, HDP PM üyesi Kemal Bülbül ve HDP yöneticileri Zeyno Bayramoğlu, Aslı Bayramoğlu ve Osman Konukçu gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır’da gazeteci-yazar Nurcan Baysal ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven ile İstanbul’da Halkın Nabzı Genel Yayın Yönetmeni İshak Karakaş da gözaltına alınmıştı.