Ana SayfaDünya‘DSG’ye desteğin süreceğini Türkiye’ye ilettik’ diyen Koalisyon Sözcüsü’nden Minbiç açıklaması

‘DSG’ye desteğin süreceğini Türkiye’ye ilettik’ diyen Koalisyon Sözcüsü’nden Minbiç açıklaması

HABER MERKEZİ – ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Koalisyon’un sözcüsü Ryan Dillon, “Demokratik Suriye Güçleri’ni desteklemeyi sürdüreceğimizi açık bir şekilde Türkiye’ye ilettik” dedi ve koalisyon güçlerinin Minbiç’te kalacağını söyledi.

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı Koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, koalisyon güçlerinin Minbiç’te kalacağını belirterek, YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’ni (DSG) desteklemeyi sürdüreceklerini Türkiye’ye “açık bir şekilde” ilettiklerini söyledi.

Rudaw’a konuşan Dillon, IŞİD’e karşı mücadelede DSG’yi desteklemeyi sürdürdüklerini, “ihtiyaç olan silah ve aletleri sağladıklarını” kaydetti.

Dillon konuşmasında “Türkiye, koalisyon güçlerinin neden bu kentte olduğunu çok iyi biliyor. Minbiç, Fırat Nehri’nin berisinde bulunuyor ve DSG’nin denetimi altında. Bu yüzden, aksi yönde talimat alana kadar orada faaliyet göstermeye devam edeceğiz” diye belirtti.

“Türkiye Minbiç’e operasyon düzenlerse çekilecek misiniz?” sorusuna da yanıt veren Dillon, “Henüz gerçekleşmeyen bir konu hakkında konuşamam” dedi.

Cumhurbaşkanlığı: ABD, YPG’ye silah vermeyeceğini teyit etti

Cumhurbaşkanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General H.R. McMaster ile telefon görüşmesi yaptığı duyurulmuştu.

Açıklamada, “McMaster görüşmede YPG’ye silah verilmeyeceğini teyit etti” denilmişti. Ancak ABD’den görüşmeyle ilgili açıklama gelmemişti.

Erdoğan ‘hedef Minbiç’ demişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ocak’ta yaptığı açıklamada Afrin’e operasyonun ardından hedefin Minbiç olacağını, operasyonların Suriye-Irak sınırına kadar genişleyebileceğini söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
18'inde Nazilerin işgaline karşı direnişin manifestosunu yazan bir partizan: Zoya
Sonraki Haber
Kültür Bakanlığı destek vermemişti: 'Kelebekler'e Sundance'te "En İyi Film" ödülü