Ana SayfaGüncelDTK’den uyarı ve ‘Afrin halkı ile dayanışma’ çağrısı

DTK’den uyarı ve ‘Afrin halkı ile dayanışma’ çağrısı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e olası operasyonuna karşı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi, operasyon ile “Türkiye ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’nun bütün demokratik dinamiklerinin tasfiyesinin amaçladığına” ve “Türkiye’de kardeşçe bir arada yaşama iradesinin yok edilmek istendiğine” dikkat çekti. Açıklamada, AKP’nin ‘savaş siyaseti’ne karşı, Afrin halkı ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyon hazırlığı ile ilgili bir açıklama daha yaptı.

Daha önce yaptığı açıklamada olası bir operasyonun ‘telafisi zor kopuşlara neden olacağını’ vurgulayan DTK, Afrin’e operasyonun siyasal ve toplumsal sonuçlarının yıkıcılığını bugünden kestirmenin mümkün olduğuna dikkat çekti.

Olası bir saldırının hedefinin ‘Kürt kazanımları’ olduğunu belirten DTK, “Rojava Devrimi’nin, Demokratik Suriye Federasyonu için bir model ve güvence olduğu, bunun, diğer Kürdistan parçalarındaki ulusal ve demokratik sorunların çözümünde bir model oluşturacağı gerçekliği, bu saldırının esas nedenidir” dedi.

“Türkiye’de bir arada yaşama iradesi de yok edilmek isteniyor”

Türkiye’nin Afrin’e ‘gerekçeler’ yaratarak girmeye çalıştığının ifade edildiği DTK açıklamasında, saldırının tek hedefinin Kürtler olmadığı da kaydedildi:

“Hedef ve amaç çok daha kapsamlı ve derinliklidir. Suriye halklarının demokratik bir Suriye’de birlikte ve kardeşçe, adil ve eşit bir şekilde yaşamaları hedeflenmektedir. Yine bu savaş siyaseti ile Türkiye halklarının demokratik, eşitlikçi, adil ve barışçıl bir Türkiye’de kardeşçe bir arada yaşama iradesi yok edilmek, bütün demokratik toplumsal dinamikler, kurumlar ve muhalefet bu savaş siyasetinin yarattığı kaos ortamında boğazlanmak istenmektedir.”

Adına ‘milli mutabakat’ da denilen AKP-MHP ittifakına değinilen açıklamada bu ittifakın amacının da ‘yayılmacı ve işgalci politikaları uygulamaya sokmak’ olduğu savunuldu.

Dayanışma çağrısı

Siyasi iktidarın savaş politikasına karşı ‘Kobane Direniş Ruhu’ ile dayanışma çağrısında bulunulan DTK açıklamasında, Afrin’in ‘simgesel’ bir öneme sahip olduğu vurgulanarak şunlar ifade edildi:

“Efrin (Afrin), Suriye özgülünde Ortadoğu’nun demokratik, aydın ve çağdaş geleceğinin simgesidir! Efrin, tüm Ortadoğu’da bütün farklı kimliklerin, kültürlerin ve inançların birlikte-kardeşçe yaşamalarının doğuş anıdır! Demokrasi güçleri ve uluslar arası toplum, bu çağdaş ve demokratik doğuşun katledilmesine karşı sessiz ve duyarsız kalmamalı, mücadele etmelidirler!”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Radyo Ses Genel Yayın Yönetmeni Özlü 4 gündür gözaltında
Sonraki Haber
ABD'ye göre yaptırımların işe yaradığının göstergesi ‘Kuzey Kore’de ölüm ve kıtlık artışı'