Ana SayfaGüncelErdoğan: Ataşehir’de ne olduysa Beşiktaş’ta da öyle oldu

Erdoğan: Ataşehir’de ne olduysa Beşiktaş’ta da öyle oldu

HABER MERKEZİ – Fransa’ya yapacağı resmi ziyaret öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’ın görevden alınmasına ilişkin olarak “Kararı, İçişleri Bakanlığı veriyorsa burada demek ki bir su kaçağı var. Atılan adımla ilgili olarak Ataşehir’de ne olduysa burada da bu oldu” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasına ilişkin “Ataşehir’de ne olduysa Beşiktaş’ta da öyle oldu” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

Asıl önemli olan şu anda açığa alma kararını İçişleri Bakanlığı veriyorsa burada demek ki bir su kaçağı var. Atılan adımla ilgili olarak Ataşehir’de ne olduysa burada da bu oldu. Bize gelen bilgiler çok daha farklı. Onu da söyleyeyim. İş adamlarımız, vatandaşlarımız kendilerinden rüşvet talebinde bulunulduğu zaman ‘yüzleşmeye var mısın?’ dediğimizde kaçıyor. Bundan kaçarsanız biz o zaman hakikaten görevi kötüye kullananları nasıl ortaya çıkaracağız. Burada da böyle bir süreç söz konusu. Yurtdışına çıkma vs. hepsi İçişleri Bakanlığımızın yasal haklarıdır ve hukuk çerçevesinde kullanmıştır.

Cumhurbaşkanı, son olarak eski Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de yargılandığı davada 5 ayrı iddiadan suçlu bulunmasını “ABD’nin işlettiği kumpaslar zinciri süreci” olarak değerlendirdi.

Halkbankası’nın konuyla uzaktan yakından ilgisi olmadığını savunan Erdoğan, “Bu davalarda süreç çok farklı işletildi. ABD’nin adalet anlayışı buysa o zaman dünya yandı. ABD adalet anlayışını gözden geçirmeli ve tahkim etmeli. Böyle bir adalet anlayışı olamaz” şeklinde konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Economist: Sürpriz şekilde büyüyen Türkiye ekonomisi için yavaşlama kaçınılmaz mı?
Sonraki Haber
Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya ‘yeni başlangıç’ önerisi: Pragmatik olalım