Ana SayfaGüncelErdoğan, Gül’ü isim vermeden eleştirdi: ‘Hayır’ kampanyası yürüttüler, partimizle ilgili söz hakkı yok

Erdoğan, Gül’ü isim vermeden eleştirdi: ‘Hayır’ kampanyası yürüttüler, partimizle ilgili söz hakkı yok

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında son çıkan KHK’lere eleştiri üzerinden başlayan polemik sürüyor. Erdoğan, Gül’ü isim vermeden eleştirdi ve “Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur” dedi. Erdoğan ayrıca, MHP lideri Bahçeli’nin kendisini destekleyeceği konusundaki açıklamalarına ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan son Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) eleştiren eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında bir kez daha konuştu.

İsim vermeden eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna dikkat etmelidir. Bunlar AK Parti olarak milletimizle birlikte verdiğimiz hayati mücadelede en küçük desteklerini görmediğimiz, karşı saflarda silüetleri beliren kişilerdir. Bununla ilgili sesiniz çıkmayacak, evet-hayır referandumu yapılıyor, bakıyorsunuz birileri de ‘hayır’ için kampanya yürütüyor. Kulislerde, şurada burada. Şimdi de kendilerinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar. Bu birlikteliği, beraberliği, dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Biz bu yola çıkarken ahdederek çıktık. Bu ahitle çıkarken de sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar. Bu süreçte bize düşen geçmişteki hatalardan uzak durmaktır. Tüm teşkilatlarımızın bu konuda güç birliği içinde olduklarını görmekten memnuniyet duyuyorum.

Bahçeli’ye yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’daki seçimlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini destekleyeceği konusundaki açıklamalarına ise şu sözlerle yanıt verdi:

Sayın Bahçeli’nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Özellikle bu yerli ve milli duruşla birlikte bizi bölmek isteyenler hedeflerine ulaşamayacak. Biz 7 ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız, yaşamaya devam edeceğiz.

Bizler Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, dertleşiriz, konuşuruz, ilgili arkadaşlar çalışmasını yapar, geleceğe inşallah birlikte yürürüz. Sayın Bahçeli’ye şahsım, partim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Bahçeli’yi Saray’a davet ettiğini söyledi ve “Hayırlı işte yavaş davranmak olmaz” dedi.


Bahçeli: 2019’dan sonra da AKP’yle iş birliğini gönül huzuruyla yapacağız


‘Bahçeli’nin çığlığı’: MHP, Erdoğan’dan çok şey mi istiyor?



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İklim değişikliğinin bir başka göstergesi: Yeşil kaplumbağa nüfusunda dişi oranı artıyor
Sonraki Haber
!f’in "Keş!f" bölümünde yer alacak filmler belli oldu