Ana SayfaGüncelErdoğan HDP’yi tehdit etti, CHP’ye seslendi: Yok kan dökülmesin falan filan; gazi de olur kan da

Erdoğan HDP’yi tehdit etti, CHP’ye seslendi: Yok kan dökülmesin falan filan; gazi de olur kan da

HABER MERKEZİ – Afrin’e saldırı sürerken konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaş karşıtı tutum sergileyen HDP’yi, “Meydana çıkarsanız bedeli ağır olur” sözleriyle tehdit etti. Erdoğan, “Afrin’e girin ama hava desteği almadan girmeyin” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun olası asker ölümleri ile ilgili kaygısına ise şöyle karşılık verdi: “Yok kan dökülmesin falan filan.. Burada şehadet de olur, burada gazi de olur, kan da olur.”

Türkiye’nin Afrin’e saldırısı ikinci gününde devam ederken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

HDP’ye ve savaş karşıtlarına tehdit

Bursa’da partisinin Kadın Kolları’nın 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Erdoğan, Afrin’e saldırıyı “işgal” olarak niteleyen ve savaş karşıtı açıklamalar yapan Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef aldı:

“Meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler. Zira bu bir milli mücadeledir. Bu milli mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz. Burada taviz yok, esneklik yok.

“KCK ve HDP sokağa çağırıyor, kimseyi bulamıyorlar. HDP istediği gibi at oynatamayacak bu ülkede. Ama bak şunu söylüyorum, şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Ey HDP, ey KCK, ey PKK nerede meydana çıkarsanız biliniz ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır.”

Soykırım çıkışı

Konuşmasında “20. yüzyılın en büyük soykırımlarına Türk milleti maruz kalmıştır” diyen Erdoğan, konuyu Ermeni Soykırımı’na getirerek, “Yıllardır Ermeni iddialarını dile getirenlere gelin arşivleri açalım dedik. Bugüne kadar bu teklifimizi kabul eden çıkmadı” dedi.

Afrin’e yönelik operasyonun devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Yola kararlılıkla devam edeceğiz, geri adım atmayacağız. Yalnız değiliz” diye konuştu.

‘Taktik’ veren CHP’ye: Gazi de olur kan da

“Afrin’e girin ama hava desteği almadan girmeyin” önerisinde bulunan ve Fırat Kalkanı’nı hatırlatarak olası asker ölümlerine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Erdoğan, “Yok kan dökülmesin falan filan.. Burada şehadet de olur, burada gazi de olur, kan da olur” dedi.

‘İşgal’ diyen Kıbrıs basınına: Ahlaksız, edepsizler

Kıbrıs basınını da hedef alan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs basınında “Türkiye’nin Kıbrıs’tan sonra Afrin’le yeni bir işgal yaptığı” yönündeki habere ise şöyle tepki gösterdi: “Bu ne ahlaksızlıktır, bu ne edepsizliktir. KKTC’li kardeşlerime gereken cevabı onlara vermelerini söylüyorum.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fransa'dan Afrin operasyonunu sonlandırın çağrısı
Sonraki Haber
'Savaşa hayır' dediği için hedef alınan Ceylan Ertem: Allah kimseyi faşist yapmasın