Ana SayfaDünyaErdoğan hedef almış, bürosuna saldırı düzenlenmişti: Afrika gazetesi için destek eylemi

Erdoğan hedef almış, bürosuna saldırı düzenlenmişti: Afrika gazetesi için destek eylemi

HABER MERKEZİ – Kıbrıs’ta attığı manşet gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen Afrika gazetesinin bürosuna yönelik saldırının ardından gazete için destek eylemi düzenlendi.

Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika gazetesi, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı’ adı verilen operasyonunu “Kıbrıs’a Barış Harekatı, Suriye’ye Zeytin Dalı Harekatı… Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha” ifadeleriyle manşete taşımış, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise gazeteyi “Kıbrıslı kardeşlerimin cevap vermeleri lazım” sözleriyle hedef göstermişti.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından gazetenin Lefkoşa’daki bürosu dün (22 Ocak) saldırıya uğramıştı.

Ancak saldırının ardından dün akşam saatlerinde Afrika gazetesi için destek eylemi düzenlendi.

Gazete binasının önünde saat 19.00 itibarıyla bir araya gelen topluluk, “Kıbrıs’ta barış engellenemez”, “Yaşasın basın özgürlüğü”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Afrika Madımak olmayacak” sloganları attı.

Yeni Düzen gazetesinin haberine göre eylemde Erdoğan aleyhine sloganlar da atıldı.

Gözaltına alınanlar serbest

Öte yandan Afrika gazetesine saldırıyla ilgili gözaltına alınan iki kişi dün gece serbest bırakıldı.

AKP Kıbrıs Gençlik Kolları’nın sosyal medyada paylaştığı mesajda, gözaltına alınanların serbest bırakılması nedeniyle Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi’ne teşekkür edildi.

Mesajda, serbest bırakılanlarla birlikte fotoğrafa da yer verildi.

“Onlar için ‘fetih’, benim için ‘işgal’dir”

Kıbrıs’ta yayın yapan gazetenin Lefkoşa’daki bürosuna yönelik saldırının ardından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent, Mezopotamya Ajansı’na konuşmuştu.

Levent şunları demişti:

“Aslında bizim gazetemizin manşetinde hiçbir hata yok. Hakaret de yok. Suriye’deki harekatın bir işgal harekatı olduğunu yine kendileri açıkça ele veriyorlar. Ne yapıyorlar? Camilerden Fetih Suresi okuyorlar. Yani biz bu manşeti ‘Bir işgal harekatı daha’ şeklinde değil de ‘Bir Fetih harekatı daha’ diye atmış olsaydık ne olacaktı? İkisi de aynı kapıya çıkar. Fethetmek ne demek? İşgal etmek, gidip bir yeri zapt etmek demek. Yine kendileri bunu söylüyorlar.”