Ana SayfaGüncelErdoğan, Ulusal Yargı Ağı’nın Cemaatin elinde olduğunu itiraf etti: ‘FETÖ’cülere kaptırdık’

Erdoğan, Ulusal Yargı Ağı’nın Cemaatin elinde olduğunu itiraf etti: ‘FETÖ’cülere kaptırdık’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi kısa adıyla UYAP’ın Cemaatin denetiminde olduğunu kabul etti. Erdoğan, “Bu bir özeleştiridir, FETÖ’cülere kaptırdık” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki Adalet Şurası’nda yaptığı konuşmada, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ni (UYAP) Gülen Cemaati’ne ‘kaptırdıklarını’ söyledi.

Erdoğan’ın, Türkiye’de her türlü adli yazışmaların üzerinde yapıldığı ve ‘kaptırdık’ dediği UYAP açıklaması şöyle:

“Temel kanunların yenilenmesinden geleneksel mimariye sahip modern adliye binalarının inşasına, UYAP’ın kuruluşuna kadar Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. Maalesef UYAP gibi çok önemli teknolojiyi, bu da bir özeleştiridir, FETÖ’cülere kaptırdık. Bu ağ orayı kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar. Oradan en büyük zulmü icra ettiler.”

UYAP hakkında

Erdoğan’ın “Biz kurduk ama FETÖ’ye kaptırdık” dediği Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi kısa adıyla UYAP, yönetim bilişim sistemlerinden biri olan yargı birimlerinin ve Adalet Bakanlığı’nın merkez birimlerinin içeriğinin yer aldığı bir bilgi sistemidir.

UYAP kendi resmi internet sitesinde kurumun vasfını özetle şöyle tarif ediyor:

“UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ile dış birim entegrasyonunu sağlayan ve e-Dönüşüm sürecinde e-Adalet ayağını oluşturan bir bilişim sistemidir.

“Elektronik imza alt yapısına uygun olarak geliştirilen UYAP ile merkezi bir bilgi sitemi kurulmuş ve bu sistemde yargı ve yargı destek birimleri arasında fonksiyonel tam entegrasyon sağlanmıştır.

“UYAP’ın tam entegrasyonu ve merkezi elektronik ortamda tutulan arşivi sayesinde, doğru ve tutarlı bilgi mevzuatın tanıdığı yetkiler çerçevesinde başta hâkim ve savcılar ile yargı personeli olmak üzere tüm kullanıcıların paylaşımına açılmıştır. Kullanıcılar bu bilgilere ihtiyaç duyduklarında hızlı ve kolayca ulaşabilmekte, keza, yargı birimleri de aralarında her türlü bilgi ve belge alış verişini elektronik ortamda ve anlık denebilecek kısa sürelerde gerçekleştirmektedir.

“UYAP’ta bilgi ve belgelerin son hali, değişmez ve güvenli bir şekilde veritabanında saklanmakta, yetkisiz erişimlere izin verilmemektedir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadın Gazeteciler: Kutlamadan çok hakikat için direnişi büyütmeye ihtiyaç var
Sonraki Haber
Trump'ın göçmenleri koruma programını kaldırmasına yargı engeli