Ana SayfaGüncelErdoğan’dan AB açıklaması: 2018’in yumuşama yılı olmasını temenni ediyorum

Erdoğan’dan AB açıklaması: 2018’in yumuşama yılı olmasını temenni ediyorum

HABER MERKEZİ – Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda mesajlar veren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2018’in yumuşama yılı olmasını temenni ediyorum” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti dönüşü, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

NTV’nin aktardığına göre Erdoğan, “Biz vurduk mu oturturuz. Ne PKK bir şey yapabilir, ne YPG. Hadi güçleri yetiyorsa, terör koridoru meselesinde yürüsünler. O terör koridoru olarak düşündükleri yeri de onlara mezar ederiz” dedi.

Erdoğan, Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda ise “2018’in yumuşama yılı olmasını temenni ediyorum. Siyasette düşmanlığı kalıcı kılmak ülke halklarına hiçbir zaman kazandırmaz” ifadelerini kullandı.

ABD

ABD’deki Hakan Atilla davasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, “Bu süreç tamamen siyasidir, adli ve hukuki değildir. Kimin eli kimin cebinde belli değildir” dedi.

Erdoğan, Fethullah Gülen’i de hatırlatarak ABD’yi eleştirdi ve “Pensilvanya’nın arkasında ABD var. FETÖ’nün elebaşını ABD’de besleyip ona 400 dönümlük araziyi tahsis eden ABD. Ne yazık ki attıkları tek bir adım yok ama biz kovalayacağız” diye konuştu.

Beşiktaş Belediyesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a sahip çıkmasını da eleştiren Cumhurbaşkanı, “Beşiktaş’taki olaya yaklaşım tarzının hiç affedilir bir yanı yok, bunların çok daha açık bir biçimde ortaya çıktığını göreceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yurttaşlar soruyor: 'Hz. Nuh oğluna telefon etti, tufandan sonra İHA yolladı' diyen bu adamı TRT'ye kim önerdi?
Sonraki Haber
Trump: Ben bir dahiyim