Ana SayfaDünyaFotoğraflarla: Kullanılmış çay poşetlerini sanat eserine dönüştürüyor

Fotoğraflarla: Kullanılmış çay poşetlerini sanat eserine dönüştürüyor

HABER MERKEZİ - Ruby Silvious, geri dönüşümlü malzemeleri tuval olarak kullanarak onları minyatür tablolara dönüştürüyor. Çay poşetlerine günlük izlenimlerini aktaran sanatçı, geleneksel sanata karşı resme yeni bir soluk getirmek istediğini söylüyor.

ABD’nin New York şehrinde yaşayan Ruby Silvious, geri dönüşümlü malzemeleri tuval olarak kullanarak onları minyatür tablolara dönüştürüyor.

Çayın 363 Günü isimli görsel bir günlük projesine 3 Ocak 2015’te başlayan sanatçı, bu kapsamda kullanılmış çay poşetlerine günlük izlenimlerini aktarmaya başlamış.

NTV’nin haberine göre geleneksel sanata karşı resme yeni bir soluk getirmek istediğini söyleyen Silvious, çalışmasına dair şunları anlatıyor:

“Kullanılmış çay poşetleri çekici görünmüyor. Ancak, başkaları onları lekeli ve solgun renkli bir çöp olarak görürken, ben boş bir tuval olarak görüyorum. İnsanlar, sanatın geleneksel olarak nasıl olması gerektiğine ilişkin tutucu düşüncelere sahipler. Ben yeni sanat formlarını ortaya koyarak insanlara ilham vermek istiyorum. Umarım, benim eserlerimi gören insanlar, sabit düşüncelerini biraz olsun değiştirebilirler.”


Sanatçının diğer çalışmalarına BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
HDP'den basına 15 maddelik 'anti-andıç'
Next post
Gazeteci İshak Karakaş tutuklandı