Ana SayfaGüncelGazeteci İsmail Eskin’in evine polis baskını

Gazeteci İsmail Eskin’in evine polis baskını

HABER MERKEZİ – Twitter’da Afrin saldırısına ilişkin paylaşımlar yapan gazeteci İsmail Eskin’in ailesinin evi polisler tarafından basıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Türkiye’nin Afrin saldırısına ilişkin Twitter’dan paylaşımlarında bulunanlar hakkında çıkardığı yakalama kararı kapsamında gazeteci İsmail Eskin’in merkez Bağlar ilçesinde bulunan ailesinin evine baskın düzenlendi.

Yurt dışında bulunan gazeteci Eskin’in ailesinin polis tarafından sorgulandığı öğrenildi.

MA’nın haberine göre yaklaşık 1 saat boyunca evde arama yapan ekipler daha sonra ayrıldı.

Gazeteci Eskin, Twitter’dan şu paylaşımda bulunarak, tepkisini dile getirdi:

“Ne silahlarınız ne komplolarınız doğru bildiklerimi söylemekten alıkoyamaz. Size boyun eğen bir gazeteci olmadım ben. Bu da size dert olsun. İstiyorlar ki herkes sussun ve onlara itaat etsin. Ama susmak yok. Katlettiğiniz çocukların, yaktığınız insanların hesabını vereceksiniz. Nasıl katlettiğiniz çocukların annelerinin gözlerine uyku girmiyorsa size de uyku haram olacak. Diktatör yargılanana kadar onun tetikçileri hesap verene kadar yazmaya devam.”

“Halk TV hedef gösterdi”

Öte yandan aynı soruşturma kapsamında avukat Sıdkı Zilan’ın Diyarbakır’daki evi basıldı.

Evde bulunmayan Zilan, “Erdoğan tehdit etti, Halk TV hedef gösterdi ve birileri polisi eve gönderdi” diyerek tepkisini gösterirken, bugün savcılığa giderek ifade vereceğini de duyurdu.

17 kişi hakkında yakalama kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu soruşturma kapsamında, 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkardığı belirtiliyor.