Ana SayfaGüncelGergerlioğlu değerlendirdi: Abdullah Gül geri adım atar mı?

Gergerlioğlu değerlendirdi: Abdullah Gül geri adım atar mı?

HABER MERKEZİ – Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında KHK eleştirisi ile başlayan tartışmaları değerlendiren Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Abdullah Gül’ün artık geri adım atacağını sanmıyorum. Gül, eğer geri adım atacak olsaydı bu eleştirileri yapmazdı” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘cezasızlık’ düzenlemesini eleştirmiş, “696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” demişti.

Gül’ün açıklamasına ilk tepki AKP’li Şamil Tayyar’dan gelmişti. Tayyar, “Gül 2019’un provasını yapıyor” demişti.

Ardından KAP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Gül’e cevaben “Bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı.

Gül’ün bu tepkilere yanıtı ise, “Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim” olmuştu.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal da bunun üzerine “Eğer eksik gördüğü bir şey varsa, bunu cumhurbaşkanımızla ya da başbakanımızla konuşacakken, medya üzerinden konuşması üzücüdür” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yine tepki göstermiş ve Gül’ün referandum döneminde de ‘hayır’ kampanyasına katıldığını öne sürerek, ‘fırsatçılık’la suçlamıştı.

Erdoğan ve bazı AKP’lilerin hedefindeki Abdullah Gül, “Gerekli durumlarda düşüncelerimi açıklamaya devam edeceğim” demişti.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül’e bir kez daha tepki göstererek, “Hayırdır? Bir anda bu hız, bu tepkisellik nereden çıktı?” diye sormuş ve Gül’ü ‘bozgunculuk’ yapmakla suçlamıştı.

‘Gül geri adım atacak olsaydı bu eleştirileri yapmazdı’

Gül ile Erdoğan arasındaki tartışma gündemdeki yerini korurken, muhafazakar camianın farklı konuşan isimlerinden biri olan Ömer Faruk Gergerlioğlu durumu değerlendirdi.

Gergerlioğlu, Artı Gerçek’te ‘Abdullah Gül geri adım atar mı?‘ başlığıyla yayınlanan yazısında bu sorunun cevabına ilişkin şu görüşü dile getirdi:

Bu atışmalar, artık restlerin çekildiği, köprülerin yıkıldığını gösteriyor. Sanırım yakın bir sürede Erdoğan’ın eleştiri dozu yükselecek ve çok daha sert bir tartışma başlayacak. Bunun başlayacağı belli de bakalım Ak Partililer Abdullah Gül’ü ne zaman fetöcü ilan edecekler? Herhalde bu da çok gecikmeyecek.Gül’ün medya kalemşörlerinden oluşan önemli bir muhalifi de var ve bunlar şimdiden kılıçları çekmiş durumdalar.

Abdullah Gül’ün artık geri adım atacağını sanmıyorum. Yumuşak bir yapısıyla tanınan Gül’ün, zıtlaşmalarda inatçı sert çekirdeğini gösterdiğini de biliyoruz. Gül, eğer geri adım atacak olsaydı bu eleştirileri yapmazdı. Zira alacağı karşılığı biliyordu, bunca yıldır tanıdığı Erdoğan’ın bu eleştirileri hoşgörüyle karşılamayacağını en iyi bilen kişiydi.

Gergerlioğlu, “Abdullah Gül aday olursa şansı olabilir. Ak Parti dışı kesimlerden de destek alabilir” diye de ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kuzey Kore liderinden ABD'ye: Nükleer silah düğmesi masamda
Sonraki Haber
Asgari ücret alan işçiler verilerle konuştu: Ne yapacağız?