Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili İdris Baluken’e 16 yıl 8 ay hapis cezası

HDP Milletvekili İdris Baluken’e 16 yıl 8 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’e “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davada 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

4 Kasım 2016’da tutuklanan, geçtiğimiz yıl 30 Ocak’da tahliye edilen, savcılığın itirazı üzerine ameliyat olduğu hastaneden taburcu edildiği 17 Şubat’ta yeniden tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi İdris Baluken’in “örgüt üyeliği” iddiasıyla 14 aydır tutuklu yargılandığı davanın yedinci duruşması Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Görülen davada mahkeme heyeti, Baluken’e 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Kemalbay: Tam bir siyasi soykırım kararı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Baluken’e verilen kararın ardından duruşmanın görüldüğü mahkemenin önünde açıklamalarda bulundu.

Kemalbay, “İdris Baluken’e verilen ceza tam bir siyasi soykırım kararıdır. Hukukun katledilmesi kararıdır. Baluken’in ‘suçu’ Meclis’te 6 milyondan fazla insanın iradesini temsil etmektir. Bu ceza demokrasi ve barış mücadelesine duyulan bir öfkedir. Hukukun sopa olarak kullanılmasıdır” dedi.

“AKP-Saray rejiminin en büyük korkusu HDP’dir” diyen Kemalbay, sözlerini “Biz bu mücadeleyi daha da yükselterek, bu hukuki olmayan siyasi darbe sürecinin sonunu getirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz İdris Baluken’in yanındayız. Bu karar hukuki değil siyasidir” diyerek noktaladı.

Baluken’in 47 yıla kadar hapsi istenmişti 

Duruşma savcısı, 27 Eylül’de görülen duruşmada açıkladığı mütalaada, Baluken’in katıldığı basın açıklaması ve yürüyüşler, yaptığı açıklamalarda “Örgüt üyeliği”, 5 kez ayrı ayrı “Örgüt propagandası yapmak” ve 4 kez ayrı ayrı “Toplantı gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek” suçlarını işlediğini ileri sürerek, toplam 11 yıldan 47 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zamlar sokak eylemlerine de sıçradı: Yüksel eylemcilerine kesilen cezaya yüzde 15 zam
Sonraki Haber
Ermeni İstanbul'unda düş kırıklığı, heyecan ve isyan: 'Meteliksiz Aşıklar' – Elend Aydın