Ana SayfaToplumsal CinsiyetHindistan’da 8 aylık bir bebek cinsel istismara maruz bırakıldı, kadınlar tepkili: ‘Nasıl uyuyabiliyorsunuz?’

Hindistan’da 8 aylık bir bebek cinsel istismara maruz bırakıldı, kadınlar tepkili: ‘Nasıl uyuyabiliyorsunuz?’

HABER MERKEZİ – Hindistan’da 8 aylık bir bebek kuzeni tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Hastanede tedavi altına alınan bebeğin durumu ciddiyetini koruyor, kadınlar ise duyarsızlığa tepkili: ‘Nasıl uyuyabiliyorsunuz?’

Hindistan’ın başkenti Delhi’de 8 aylık bir kız bebek 28 yaşındaki kuzeni tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Pazar günü meydana gelen olay sonrası hastaneye kaldırılan bebeğin durumu ciddiyetini koruyor.

İstismarcı erkek ise gözaltına alınarak tutuklandı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre bebeği hastanede ziyaret eden Delhi Kadınlar Komisyonu Başkanı Swati Maliwal bebeğin yaralarının “korkunç” olduğunu söyledi.

Bebeğin durumuna ilişkin Twitter üzerinden bir açıklama yapan Maliwal, bebeğin 3 saat süren bir ameliyat geçirdiğini ve iç organlarının korkunç yaralar aldığını aktardı.

Paylaşımında duyarsızlıktan duyduğu öfkeyi de vurgulayan Maliwal, ” Ne yapmalı? Başkentte 8 aylık bir bebek vahşice tevacüze uğramışken Delhi nasıl uyuyabiliyor? Bu kadar duyarsız mı olduk yoksa bunu kaderimiz olarak kabul mu ediyoruz?” ifadelerini kullandı.

Maliwal ayrıca Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye ülkede kadınların ve çocukların korunması için daha katı yasaların ve polis kaynaklarının sağlanması çağrısında bulundu.

Previous post
Hekimler: Hipokrates'ten bu yana burada vardık, var olacağız; barışı savunmaya devam edeceğiz
Next post
Trans kadın tutuklu Diren Coşkun ölüm orucunda