Ana SayfaGüncelİçişleri Bakanlığı istemişti: TTB’ye ‘Afrin’ soruşturması

İçişleri Bakanlığı istemişti: TTB’ye ‘Afrin’ soruşturması

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e operasyonuna karşı ‘barış’ çağrısı yaptığı için önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Terörist seviciler” sözleriyle hedef gösterilen ardından İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Türk Tabipleri Birliği’ne soruşturma açıldı.

Türkiye’nin Afrin’e operasyonuna karşı ‘barış’ çağrısı yaptığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Türk Tabipleri Birliği (TTB) hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada TTB’ye Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi’nde düzenlenen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile 301. Madde’deki “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyetini aşağılama” suçlamaları yöneltiliyor.

TTB ‘barış’ çağrısının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Terörist seviciler” sözleriyle hedef gösterilmişti.

Erdoğan’ın bu ifadelerine yanıt veren İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez ise “Hekimin, ‘savaş olmadan barış teşebbüsleri yapılsa daha iyidir’ demesi hiçbir zaman gayri milli bir şey değildir. Bilakis vatanseverliktir, insan severliktir” demişti.


İçişleri Bakanlığı’ndan ‘barış çağrısı’ yapan TTB hakkında suç duyurusu


Previous post
Nedeni işsizlik: Balıkesir'de bir yurttaş belediye önünde bedenini ateşe verdi
Next post
Dizelin 'çevre dostu' olduğunu savunmak için: Alman otomotiv şirketleri maymunlar ve insanlar üzerinde deney yaptı