Ana SayfaGüncelİçişleri Bakanlığı’ndan ‘barış çağrısı’ yapan TTB hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘barış çağrısı’ yapan TTB hakkında suç duyurusu

 

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı, Afrin’e operasyona karşı ‘barış’ çağrısı yaptığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Terörist seviciler” sözleriyle hedef gösterilen Türk Tabipler Birliği hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Afrin’e operasyona karşı ‘barış’ çağrısı yapmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Terörist seviciler” sözleriyle hedef gösterilmişti.

Erdoğan’ın bu ifadelerine yanıt veren İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez ise ““Hekimin, ‘savaş olmadan barış teşebbüsleri yapılsa daha iyidir’ demesi hiçbir zaman gayri milli bir şey değildir. Bilakis vatanseverliktir, insan severliktir” demişti.


İstanbul Tabip Odası’ndan Erdoğan’a yanıt: Hekimin ‘Savaş değil barış’ demesi insan severliktir


Bu gelişmelerin ardından konuya İçişleri Bakanlığı da müdahil oldu.

İçişleri Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Açıklamada yer alan hususların terör örgütünün faaliyetlerini meşru göstermeye yönelik olması, suçu ve suçluyu övmesi, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedenleriyle Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunma ve ayrıca yine Cumhuriyet Başsavcılığı da 6023 Sayılı Kanunun Ek Madde 2/2 uyarınca  bugüne kadar ambulanslara, hastanelere ateş eden sağlık çalışanlarını, doktorları öldüren terör örgütünü açıkça kınayan bir açıklama yapamayan Türk Tabipleri Birliği’nin Merkez Konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacıyla  Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur.

Previous post
SOHR: Türkiye 'napalm bombası' kullanmakla suçlanıyor; SANA: Şu ana dek 86 sivil yaşamını yitirdi
Next post
'Türkiye'de hedef haline getirildim' demişti: Deniz Naki, Almanya'dan dönmeme kararı aldı