Ana SayfaGüncel“İddiasız bir aday olacak olan Gül, Erdoğan’ın tercih edebileceği bir rakip”

“İddiasız bir aday olacak olan Gül, Erdoğan’ın tercih edebileceği bir rakip”

HABER MERKEZİ – AKP eski milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Gül-Erdoğan çekişmesinin temelinde, Erdoğan’ın Gül’ü karşısında rakip olarak görmesinin yattığını belirterek, “Çünkü Tayyip beyin karşısında en rahat yarış çıkaracağı rakip, edilgen, iddiasız Abdullah Gül olur” dedi.

Son Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) eleştiren eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki polemik sürüyor.

Gül’ün Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkıp çıkamayacağı tartışılırken, konuya dair bir değerlendirme de AKP eski milletvekili ve MAZLUMDER eski Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’dan geldi.

MA’dan Kenan Kırkaya’ya konuşan AKP’li eski vekil, Gül’ün KHK itirazının sadece “sivillere cezasızlık getiren madde” ile ilgili olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

Gül, daha sonra yaptığı değerlendirmede “KHK’leri savunuyorum, savundum, ben oradaki ifadeye itiraz ettim” diyor. Bu yaklaşımın kendisi son derece sorunlu. Özellikle yayınlanan son KHK’larda itiraz edilecek tek madde ‘sivillere cezasızlık getiren madde’ değil. Birçok sakıncalı düzenleme var o KHK’lerde.

Gül’ün dikkat etmesi ve karşı çıkması gereken şeyin, yargı muafiyetinin yanı sıra, meclisin KHK ile bay-pas edilmiş olması olduğuna vurgu yapan AKP’li eski vekil, “KHK’yi savunduğunu belirten Gül’ün bir muğlak ifadeye dayanarak toplumsal meşruiyet inşa edeceğini düşünmesi onun adına büyük bir yanılgı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Bu tutumdan “Gül öncülüğünde bir muhalefet” çıkmayacağının altını çizen Ünsal, aday-rakip tartışmlarına dair de şu değerlendirmelerde bulundu:

AKP ve MHP milletvekillerinin sayısı Anayasayı bile değiştirmeye yeterli. İstedikleri yasayı çıkartabilecek bir çoğunluk olmasına milli iradeyi tatile çıkaran, kapısına kilit vuran, bir adamın iki dudağı arasında çıkan KHK’lerle buyruklarla, fermanlarla yönetilmesine itiraz etmeyen Gül’ün sadece bir maddeye itiraz etmesi ona demokratik meşruiyet verebilir mi?

Gül’ün alan açmak istediği çok açık ama bunun için öncelikle meclisin kapısına kilit vurun KHK düzenine itiraz etmesi gerekiyor. AK Parti ve Erdoğan’ın bu tartışmayı ısrarla kaşımasının ve gündemde tutmasının nedeni Gül’ü rakip olarak görmesinden kaynaklanıyor.

Çok mümkündür. Bence de Tayyip bey karşısında en rahat yarış çıkaracağı rakip Gül’dür. Baştan aşağı tutarsızlıklarla dolu, edilgen, iddiasız bir aday olacak olan Gül, Erdoğan’ın tercih edebileceği bir adaydır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İslamcıların yerli ve milli bir 'sol' arayışı
Sonraki Haber
AKP kurucularından Şener: Medyada destan hikayeleri yazılsa da Erdoğan en zayıf döneminde