Ana SayfaGüncelİdlib’de Türk konvoyuna ateş açıldığı iddia edildi, TSK ‘bombalı saldırı’ dedi

İdlib’de Türk konvoyuna ateş açıldığı iddia edildi, TSK ‘bombalı saldırı’ dedi

HABER MERKEZİ – İdlib’e ilerleyen Türk konvoyuna Rusya ve Suriye güçlerince ateş açıldığı iddiası gündemdeyken TSK, İdlib’de askeri konvoya bombalı araçla saldırı düzenlediğini ve sivil bir personelin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada bir asker ile bir sivil personelin de yaralandığı bildirildi.

29 Ocak’ı 30 Ocak’a bağlayan gece, Türkiye’ye ait bir askeri konvoyun İdlib’e doğru ilerlerken Rusya savaş uçaklarının konvoya uyarı ateşi açtığı, Suriye ordusunun da top atışı yaptığı iddiası gündeme gelmişti.

İddialar gündemdeyken Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) “İdlib’de askeri konvoya bombalı araçla saldırı düzenlendiği” duyuruldu.

TSK’den yapılan açıklama şu şekilde:

“İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, 30 Ocak 2018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoyumuza, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araç ile yapılan saldırı sonucu konvoyda görevli bir kahraman sivil görevli personelimiz şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmıştır.”

İddialar

29 Ocak’ı 30 Ocak’a bağlayan gece, Türkiye’ye ait bir askeri konvoyun Suriye’nin İdlib kentinin içine doğru ilerlerken konvoya uyarı atışı yapıldığı iddia edilmişti.

İddialara göre TSK, en az 50 araçlık konvoyla Heyet Tahrir Şam (HTŞ-El Nusra) eskortluğunda İdlib’in içine Al Eis bölgesine ilerlemek isterken, Suriye ordusu konvoyun ilerlediği yolun 2 kilometre ötesini bombaladı, Rusya’ya ait savaş uçakları da konvoya uyarı ateşi açtı. Gelişmeler üzerine ise TSK’ye ait askeri konvoydaki askeri yetkililer hava desteği istedi.

Bölgeden bildiren Al Alan Televizyonu programcısı gazeteci Jenan Moussa da iddiaları paylaşmış ve TSK konvoyunun Rusya’nın onayıyla mı yoksa Rusya’ya rağmen mi ilerlediğinin bilinmediğini belirtmişti.

İngiltere merkezli Suriyeli muhalif oluşum Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Türk konvoyunun “Suriye hükümetine yakın güçler” tarafından hedef alındığını ve bir tank taşıyıcının kullanılamaz hale geldiğini iddia etmişti.

Previous post
CHP'den hükümete ÖSO uyarısı: Dikkat edin; devletimizin başına bela olacak, size sorun çıkaracaklar
Next post
11. gün: Türkiye’nin Afrin’e operasyonu sürüyor