Ana SayfaGüncelİnce’den eleştiriler: HDP ‘Ay bir uydudur’ diyorsa, ‘Hayır; Ay gezegen’ mi diyeceğiz?

İnce’den eleştiriler: HDP ‘Ay bir uydudur’ diyorsa, ‘Hayır; Ay gezegen’ mi diyeceğiz?

HABER MERKEZİ- CHP’nin genel başkan adaylarından Muharrem İnce, dokunulmazlıklar konusunda partisinin tavrını beğenmediğini belirterek, “CHP yönetimi ‘Evet’ oyu verdi. Çünkü ‘Hayır’ dersek HDP ile aynı çizgiye düşeriz diye korktular. Böyle siyaset yapılmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4 gün sonra yapacağı 36’ncı Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olan Yalova Milletvekilli Muharrem İnce, kongreye ve vaatlerine ilişkin konuştu, partisine eleştiriler getirdi.

Seçileceğinden kuşkusunun olmadığını söyleyen İnce,  Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu ifade ederek, kutuplaştırılmış bir Türkiye’de uzlaşmayı gerçekleştirmek için aday olduğunu söyledi.

Sloganının “Önce CHP’de değişim sonra Türkiye’de değişim. Önce CHP’de devrim sonra Türkiye’de devrim” olacağını dile getiren İnce, yerinde yönetimi katılımcı demokrasinin temeli sayacaklarını söyledi.

Türkiye’de, büyük uzlaşmanın temeli olan bağımsız ve hukukun üstünlüğüne göre hareket eden bir yargı düzeninin kurulması gerektiğini kaydeden İnce, “Türkiye’nin içeride ve dışarıda kendi çıkarlarını ‘barış’ diyerek sağlayabileceğine inanıyorum. Türkiye’nin her bir tarafı ateş çemberi. Problemsiz komşumuz yok” diye konuştu.

Donulmazlık eleştirisi: CHP korktu

Dokunulmazlıklar konusunda CHP’nin tavrını beğenmediğini dile getiren İnce, şöyle devam etti:

“Siyaset yapma biçimim bir ilke üzerine kuruludur. Günübirlik değildir. CHP yönetimi ‘Evet’ oyu verdi. Çünkü HDP ‘Hayır’ diyordu. ‘Hayır’ dersek HDP ile aynı çizgiye düşeriz diye korktular. Böyle bir siyaset yapma biçimi yok. Siyaset ilke üzerine yapılır. HDP ‘Ay bir uydudur’ diyorsa, ‘hayır Ay gezegen’ mi diyeceğiz. Böyle siyaset yapılmaz.”

Previous post
Antropolojik bir çalışma: İnsan nasıl dünyanın 'efendisi' oldu?
Next post
CHP'de bir isim daha adaylığını açıkladı