Ana SayfaDünyaİsveçli parlamenterlerden çağrı: Türkiye Afrin’e saldırıyı durdurmalı

İsveçli parlamenterlerden çağrı: Türkiye Afrin’e saldırıyı durdurmalı

HABER MERKEZİ – İsveçli parlamenterler Türkiye’nin Afrin’e operasyonunun Suriye’deki iç savaşı daha da şiddetlendireceğini belirterek, saldırıların durdurulmasını istedi.

İsveçli parlamenterler Fredrik Malm, Daniel Riazat ve Anders Österberg, Türkiye’nin Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Harekâtı”nın durdurulmasını istedi.

(Soldan sağa) Fredrik Malm, Daniel Riazat, Anders Österberg

“Rusya ve ABD tutum almalı”

Murat Kuseyri’ye konuşan vekillerden Liberal Partili Fredrik Malm, “IŞİD ile komşu olduğunda Türkiye’nin herhangi bir itirazı olmadı ama Kürtler özerk bir yönetim oluşturduklarında bunu durdurmak için askeri yöntemlere başvuruyor” dedi.

Fredrik Malm, kendi ülkesinin sesini yükseltmesi gerektiğini de belirterek, “Ama her şeyden önce bölgede etkili olan ABD ve Rusya’nın tutum almaları gerekir” diye konuştu.

“Suriye’deki en istikrarlı kent hedef alındı”

Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat ise Türkiye’nin “Suriye’deki en istikrarlı ve örgütlü kenti hedef aldığını” belirterek, “Erdoğan Afrin’in Ortadoğu’da örnek oluşturmasından rahatsız” dedi ve Batılı ülkeleri eleştirdi:

“Batılılar bir yandan terörizme karşı olduklarını söylüyor ama aynı zamanda terörizmi yenilgiye uğratan güçlere Türkiye saldırdığında sessiz kalıyor. Sivillerin katledilmesini izlemekle yetiniyorlar.”

Batılıların Türkiye’ye silah satışını durdurmaları gerektiğini söyleyen Riazat, İsveç Hükümeti’nin de Türkiye’ye karşı ‘sert bir tutum’ alması gerektiğini ifade etti.

“Türkiye saldırıları durdurmalı”

Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekili ve Parlamento Dış Komisyonu Üyesi Anders Österberg de Afrin’e yönelik saldırıların Suriye’yi daha istikrarsızlaştıracağını belirterek Türkiye’ye, “kente yönelik saldırıları durdurma” çağrısı yaptı.

Österberg ayrıca Türkiye’nin saldırılarına ‘yeşil ışık yakmak’ ile sorumlu tuttuğu Rusya ve İran’a da tepki gösterdi.

PYD’nin barış görüşmelerinden dışlanmasının Suriye’de barış sağlanmasını güçleştirdiğini de belirten Österberg, “PYD’nin de bulunduğu tüm güçler masada olmalı” dedi.

Öte yandan İsveçli vekil, Afrin’e yönelik saldırıların Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini de olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Previous post
Şiddet, kavga ve sevgisizlikle yoğrulmuş bir toplumun portresi: 'Loveless'
Next post
Afrin yönetiminden Suriye'ye: Sorumluluklarınızı yerine getirin, sınırlarınızı koruyun