Ana SayfaMedyaKadın Gazeteciler: Kutlamadan çok hakikat için direnişi büyütmeye ihtiyaç var

Kadın Gazeteciler: Kutlamadan çok hakikat için direnişi büyütmeye ihtiyaç var

HABER MERKEZİ – Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin açıklama yapan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, saldırıları aşmanın tek yolunun ‘hakikat için gazetecilik’ yapmak olduğunu vurguladı. Tutuklu gazetecileri hatırlatan Platform bugüne dair “Bir kutlamadan çok mücadelemizin süreceğine dair kararlılığımızı yenileyeceğimiz bir gün olabilir” ifadelerini kullandı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin bir açıklama yaptı.

Platform, 165 gazetecinin tutuklu, 10 bininin işsiz olduğu ve “dışarıda” kalanların ise her an saldırı tehdidi altında olduğu bir ortamda bir kutlamadan çok dayanışmaya ve hakikat için direnişi büyütmeye ihtiyacın olduğunu belirtti.

Kadın gazeteciler, Batman’da haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınarak 5 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanan ve Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan KHK ile kapatılan DİHA muhabiri Şerife Oruç’un 11 Ocak’ta Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davasına çağrı yaptı.

Açıklamada, tüm tutuklu gazetecilerde olduğu gibi Oruç’un gazeteciliğine de tanık oldukları ifade edildi.

‘Karanlığı aşmanın tek yolu hakikat için gazetecilik’

Cezaevindeki tutuklulara getirilen ‘tek tip’ kıyafet uygulamasına da değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İktidarın yaratmak istediği ‘tek tip’ toplum inşasına çanak tutan ‘tek tip medyasına’ karşı, muhalif gazeteciler gün yok ki gözaltı ve tutuklanma ile yıldırılmaya çalışılmasın. Haberlerimiz ‘delil’ olarak gösterilip yargılanıyoruz. Bunca saldırı ve baskıya rağmen biliyoruz ki, bu karanlığı aşmanın tek yolu dayanışma ve direnişle hakikat için yapılacak bir gazeteciliktir.

‘Sesi kısılmak istenen kim varsa orada olacağız’

Sesi kısılmak istenen herkesin yanında olacaklarını vurgulayan Platform açıklamanın devamında şöyle dedi:

Bunun bilinciyle Sur’da evi yıkılan yurttaştan, Yüksel’de sesi kısılmak istenen emekçiye, açlık grevindeki tutsaklardan, şiddete maruz kalan kadınlara kadar, sesi kısılmak istenen kim varsa orada olup, gerçekleri yazmaya ve söylemeye devam edeceğiz.

‘Kameramızı ve kalemimizi hakikatlerden yana tutacağız’

Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutlamadan ziyade bir direniş günü olması gerektiğinin ifade edildiği açıklamanın devamında şöyle dendi:

Kameramızı ve kalemimizi hakikatlerden yana tutacağız. Bu nedenle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bizim için bir kutlamadan çok mücadelemizin süreceğine dair kararlılığımızı yenileyeceğimiz bir gün olabilir. Yine iktidar yargısı ve medyası ne kadar arkadaşlarımızı karalamaya çalışsa da biz amaçları hakikati yazmak olan meslektaşlarımızın gazeteciliklerine tanık olduğumuzu bir kez daha yinelemek isteriz. Bu bağlamda 5 Temmuz 2016’dan beri tutuklu olan ve yarın mahkemesi görülecek KHK ile kapatılan DİHA muhabiri Şerife Oruç’un duruşmasına dikkat çekmek, tüm tutuklu meslektaşlarımız gibi, Oruç’un gazeteciliğine de tanık olduğumuzu söylemek isteriz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'den Rusya ve İran'a İdlib çağrısı: 'Rejim ilerliyor, durdurun'
Sonraki Haber
Erdoğan, Ulusal Yargı Ağı'nın Cemaatin elinde olduğunu itiraf etti: ‘FETÖ'cülere kaptırdık’